Foto: diabambulka
4
porcie
porcie
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Droždie rozmiešame v masti, zľahka zohrejeme, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Orestujeme a zalejeme vodou, osolíme, okreníme, pridáme kocku bujónu. Keď je zeleninka polomäkká pridáme ovsené vločky. Pripravíme si halušky. Na záver pridáme do polievky pažítku. Viedenské halušky : Do vriaceho osoleného mlieka pridáme maslo a za stáleho miešania pomaly prisypeme krupicu. Cesto sa mieša tak dlho až kým sa nelepí na varechu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta pridáme vajíčko, soľ, petržlenovú vňať a troška nastrúhaného muškátového orieška. Všetko spolu dobre púremiešame a lyžičkou vytvarujeme halušky (môžeme použiť aj haluškáreň ), ktoré dáme zavariť do vriacej polievky. Varíme 3-4 minútky. Dobrú chuť :-)))
Diskusia k receptu