Drožďová polievka s viedenskými haluškami

diabambulka - fotkadiabambulka, 20. marca 2011
4
porcie
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 g
1 PL
1 ks
2 ks
1 ks
1 PL
1 ks
  posekaná
Viedenské halušky :
50 ml
1/2 PL
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Droždie rozmiešame v masti, zľahka zohrejeme, pridáme pokrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen. Orestujeme a zalejeme vodou, osolíme, okreníme, pridáme kocku bujónu. Keď je zeleninka polomäkká pridáme ovsené vločky. Pripravíme si halušky. Na záver pridáme do polievky pažítku. Viedenské halušky : Do vriaceho osoleného mlieka pridáme maslo a za stáleho miešania pomaly prisypeme krupicu. Cesto sa mieša tak dlho až kým sa nelepí na varechu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta pridáme vajíčko, soľ, petržlenovú vňať a troška nastrúhaného muškátového orieška. Všetko spolu dobre púremiešame a lyžičkou vytvarujeme halušky (môžeme použiť aj haluškáreň ), ktoré dáme zavariť do vriacej polievky. Varíme 3-4 minútky. Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

abend
@ diabambulka super recet, keďže sme toho názoru, že polievka je grund(základ) a mäspo je špunt ( štupel ) tak polievka podľa Tvojho receptu bude v mojej rodine často na stole.
ancicka
Droždova polievka;no to som nevarila ani nepamätám......vdaka za pripomenútie.
jody
Ooooo, kvasnice nelubim, ale tie halusky ma dostali. Strasne sa na ne tesim. :-)
kata50
Veľmi sa mi to páči - uvarím. Droždie dávam aj do praženice. ( maslo+cibuľka+droždie, usmažiť, potom vajíčka a miešať )
jerica
@diabambulka HALUŠKY : Tvoj postup som ešte nerobila ale ani nepoznám ale vyskúšam,čím by som mohla nahradiť mlieko (voda)? Polievka rýchla , halušky v nej perfektné . Tvoje receptíky uložené.
diabambulka
ahoj jerica, mlieko by som skúsila s tou vodou nahradiť, ale nemám to odskúšané, ak to vyskúšaš daj prosím ťa vedieť ako to dopadlo. ďakujem a prajem ti pekný deň :-)))
drajan
Asi prvý raz v živote som skutočne vážila ingrediencie na halušky. Nepomohlo. Hmota "suchá", vlastne pri spracovávaní cesta sa mi v hrnci samé "vyrobili" halušky, tak som ich tak ako boli dala do polievky. ozaj nič moc. robím z krupice halušky, bez "odpalovania" a sú omnoho lepšie, tak ozaj neviem kde sa stala chyba. okrem halušiek polievka ok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia