Foto: miluna
Veľmi som chcela ochutnať doma pripraveného lososa, tak sme si s priateľom ako nedeľný obed uvarili túto pochúťku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa nakrájame na porcie a na noc naložíme do marinády. Marinádu pripravíme v plytkej miske z citrónovej šťavy a oleja, pridáme tymiánové a bazalkové lístky, zmes okoreníme a vložíme lososa. Prípadne ju jemne vtrieme do lososa.
-
2
Porcie vyberieme z marinády a priečne narežeme, do rezov vložíme kúsky údeného lososa a jeden plátok položíme navrch.
-
3
Takto pripravené porcie zvinieme do závitkov, obviažeme nitkou, aby sa nerozpadli.
-
4
Závitky ešte pred pečením okoreníme, orascujeme, poprášime hladkou múkou a sprudka opečieme na panvici z každej strany.
-
5
Upečeného lososa dáme odkvapkať na kuchynskú utierku a na každý závitok dáme kúsok masla.
-
6
Pripravíme si prílohu. Paradajky nakrájame na menšie kúsky, rukolu natrháme, ochutíme trochou práškového cukru, olivovým olejom a balsamikovým octom. Všetko podľa chuti.
-
7
Na tanier poukladáme lososa, pridáme kôpku paradajkovo-rukolového šalátu a môžeme konzumovať:). Kto chce, pridá si opekané zemiaky alebo hranolky. Dobrú chuť:).
Diskusia k receptu