Foto: pivonka
Už od nepamäti mám tento recept a je z gazdinkovkého kalendára. Až teraz som ho prvýkrát vyskúšala. Aká škoda, veď je výborný! Môže alternovať Zobraziť celý popisUž od nepamäti mám tento recept a je z gazdinkovkého kalendára. Až teraz som ho prvýkrát vyskúšala. Aká škoda, veď je výborný! Môže alternovať tvarohové palacinky a pritom nie je smažený. Deti ho budú milovať.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo, soľ a cukor vyšľaháme.
-
2
Pridáme žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru (nemala som bio citrón, tak som dala pár kvapiek citrónovej šťavy).
-
3
Primiešame tvaroh. Opäť som improvizovala, lebo som mala iba kocku, takže 250 g. Výsledok bol aj tak chutný.
-
4
Primiešame mlieko, múku a hrozienka.
-
5
Vyšľaháme dotuha sneh z bielkov a primiešame k základu. Dáme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
-
6
Pečieme dozlatova.
-
7
Upečený potrháme dvomi vidličkami, posypeme práškovým cukrom a podávame so šťavou alebo kompótom. Ja som použila ríbezľový.
-
8
Fotky sú robené mobilom, bohužiaľ je to vidno na kvalite.
tridsať palacínok. Zajtra vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu.
varecha.pravda.sk/recepty/ribezlova-omacka-fotorecept/189...
To by som bola veľmi rada, že aj takéto dávno pridané recepty niekto pripravuje a navyše že chutia :-))