Tvarohový trhanec fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 22. marca 2011
Tvarohový trhanec (fotorecept)
Foto: pivonka

Už od nepamäti mám tento recept a je z gazdinkovkého kalendára. Až teraz som ho prvýkrát vyskúšala. Aká škoda, veď je výborný! Môže alternovať Zobraziť celý popisUž od nepamäti mám tento recept a je z gazdinkovkého kalendára. Až teraz som ho prvýkrát vyskúšala. Aká škoda, veď je výborný! Môže alternovať tvarohové palacinky a pritom nie je smažený. Deti ho budú milovať.

5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

30 g
štipka
60 g
3 ks
1 balíček
trochu
300 g
1 dcl
60 g
50 g
Na poliatie:
 alebo kompót




Postup

  1. 1

    Maslo, soľ a cukor vyšľaháme.

    Tvarohový trhanec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru (nemala som bio citrón, tak som dala pár kvapiek citrónovej šťavy).

    Tvarohový trhanec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame tvaroh. Opäť som improvizovala, lebo som mala iba kocku, takže 250 g. Výsledok bol aj tak chutný.

    Tvarohový trhanec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Primiešame mlieko, múku a hrozienka.

    Tvarohový trhanec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyšľaháme dotuha sneh z bielkov a primiešame k základu. Dáme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.

    Tvarohový trhanec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme dozlatova.

    Tvarohový trhanec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečený potrháme dvomi vidličkami, posypeme práškovým cukrom a podávame so šťavou alebo kompótom. Ja som použila ríbezľový.

    Tvarohový trhanec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Fotky sú robené mobilom, bohužiaľ je to vidno na kvalite.

Diskusia k receptu

sairaam
Zdá sa mi to dobré. A asi rýchlejšie urobené, ako kým sa napečie
tridsať palacínok. Zajtra vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu.
pivonka
Áno, @sairaam , je to rýchle, zdravé a výborné. Vyskúšaj, neoľutuješ. Tiež to idem zajtra urobiť, lebo mi príde vnúčik, zavďačím sa mu.
garanco
Takéto čosi nepoznám, ale ako si to pripravila - vyzerá to výborné, vyskúšam. Deti to budú zbožňovať!
silvia68
Dnes som to robila na večeru, je to dobré,mňam, mňam, odporúčam, robila som verziu pre celiatikov s bezlepkovou múkou. Studené mi to chutilo ešte viac. Má to jednu chybu, rýchlo sa to zje.
pivonka
Trhance sú na Slovensku známe, aj keď sa až tak často nevaria. Som rada, že recept niekoho oslovil, lebo je jednoduchý, rýchly, chutný a ešte aj pôstny. Kto ho skúsi, neobanuje.
zuzkacho
Úžasná dobrota....a s tou ríbezľovou omáčkou, vďaka.
kukulienka71
@pivonka , veľmi chutný trhanec. Ja som ho 2x prehrnula počas pečenia, tak sa vrch neupiekol do zlata, ale aj s brusnicovou omáčkou super. Robievam takú istú s jahodami či malinami. Ďakujem:-)


pivonka
@Kukulienka71 , úplne náhodou som otvorila tento svoj starý recept a našla Tvoj dávny komentár. Som rada, že chutil a áno, omáčky sa dajú obmieňať podľa sezóny alebo podľa zásob. Som rada, že si pridala aj foto, veď máš krásnu mištičku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia