Foto: matavarecha
Pre milovníkov sladkého ....
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
1 dcl |
|
2 ks |
|
1/4 l vlažné |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
plnka 1: | |
2 |
|
1/2 l |
|
2 ks |
|
100 g |
|
150 g |
|
2 balíčky |
|
plnka 2: | |
250 g |
|
1 (den vopred uvarene) |
|
|
Postup
-
1
Žĺtky a cukor vyšľaháme do penista, pridáme mlieko, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Potom primiešame sneh z bielkov a cesto rozotrieme na pomučený plech. Piškótové cesto upečieme do zlatista. Dva vanilkové pudingy rozmiešame v ½ l mlieku. Pridáme dva vanilkové cukry a uvaríme. Po vychladnutí do neho zašľaháme 150 g mäkkého masla a 100 g cukru. Touto zmesou potom potrieme vychladnutý koláč, na ktorý poukladáme 2 balíčky sušienok BeBe. Na sušienky rozotrieme karamelový krém. Varíme 2 hodiny vo vode uzavretú plechovku sladeného mlieka Salko. Do vychladnutého zašľaháme 250 g masla. Karamelový krém potrieme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
- 2
dáme variť salko na 2 hodiny
- 3
žĺtky a cukor vyšľaháme do peny
- 4
pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, olej, mlieko
- 5
kakao
- 6
a vyšľahaný sneh z bielok
- 7
vylejeme na pekáč a dáme piecť
- 8
na plnku uvaríme puding
- 9
vymiešame s maslom
- 10
natrieme na vychladnutý koláč
- 11
na to poukladáme bebe keksy
- 12
uvarene vychladnuté salko vyšľaháme s maslom
- 13
natrieme na sušienky
- 14
na to čokoládovú polevu mne sa zliala s krémom tak som to upravila špáratkom a tvárim sa že to tak má byť
- 15
hotovo
- 2
matavarecha, ak mas tlakovy hrniec tak salko mozes varit aj v nom, staci 45 min. a mozes si uvarit aj do zasoby a konzevu neotvorenu mozes ulozit v chladnicke, vydrzi aj dva mesiace a zaklad nna krem je vzdy po ruke, pekny den vsetkym :-)