Jožkova slávnostná roláda fotorecept

renettka - fotkarenettka, 21. marca 2011
Jožkova slávnostná roláda (fotorecept)
Foto: renettka

Niečo ozaj fajn..pekné a veľmi chutné :-)

8
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

500 g
100 g
500 g nakrájaná
100 g
2 ks natvrdo
200 g
1 ks
6 ks
5-6 strúčikov
1 čl
1/2  čl sušená
1 čl
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Na pekáč rozprestrieme papier na pečenie na ktorý poukladáme plátky tvrdého syra tak ,aby sa trošku prekrýval.Dáme asi na 5 minút do rúry vyhriatej na 100 stupňov.Syr sa spojí a ostane pekný plátok.

    Jožkova slávnostná roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Okamžite prenesiem z plechu na pracovnú plochu.Po vychladnutí poukladáme na syrový plát plátky šunky.

    Jožkova slávnostná roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z masla,šunkovej salámy,cesnaku,horčice,vajíčok,bazalky,soli,korenia urobíme jemnú nátierku(pomixujeme) a túto hmotu navrstvíme na pripravený plát.Poukladáme prekrojený párok,na pásiky nakrájanú kápiu.

    Jožkova slávnostná roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opatrne zrolujeme a odložíme do chladničky.Z tohto množstva pripravíme dve rolády.Plnku podľa chuti môžme obmieňať.My sme do druhej pomixovali ešte červenú kápiu.

    Jožkova slávnostná roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame a podávame s čerstvým chlebom a zeleninkou.

    Jožkova slávnostná roláda (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

bambitka
Robievam takuto roladu,ale syr davam vcelku rozpustit do vriacej vody.Tento postup sa mi paci viac....
viki1
Robím tiež syr v mikrot.sáčku.Vyskúšam super dík ale toto sa zdá byť jednoduchšie ,nemusí sa vaľkať atd.....
renettka
je to super..a veľmi rýchle..a tá nátierka bola úžasná..zjedlo sa na posedenie :-)
laurisia
Ja to robím vždy len takto. Raz som skúsila s vaľkaním a bola to otrava :-) Ja dávam syr na alobal - pozor, treba mať však dobrý syr, najlepšie 45%. Keď som mala 30% ostal akýsi suchý a nedalo sa s ním dobre robiť.
dorisa
SYROVÁ ROLÁDA NEMOŽE BYT ŽIADNA ZLA, KRASNA.
milamila
Ďakujem za dobrý nápad s tým syrom, ja som sa tiež vždy trápila s vaľkaním ale toto je super, obdivujem Vás všetky ženičky aké ste vynaliezavé a chytré.........
renettka
milamila...musím pochváliť manžela,to on vymyslel aj zrealizoval..a ďakujem vám :-)
evas13
Pekne ste to vymysleli a ďakujem za nápad a recept. :)
renettka
ďakujem za pozitívne hodnotenia..som veľmi rada,že sa vám recept páči.Som hrdá na svojho manžela :-)))
dogagador
napad so syrom je fakt dobry, len nie kazdy syr sa pekne topi, treba davat pozor na vyber syra, aby ste nemali bublinkovy....
enge149
veľmi pekné aj dobré,do plnky sa dá obmieňať zelenina aj šampióny...
evanaaa
Páči sa mi , minulý týždeň dávali takto robenú roládu v jednej relácii o varení, a napadlo ma, že prečo na to ešte nik neprišiel a tu ho máš!, vynaliezavých ľudí je viac. Plnka je dobrá, len by som pridala ešte hranolky kyslej uhorky.
evanaaa
Ešte - tem syr je tvrdý alebo tavený. No predpokladám, že skôr to prvé.
milamila
Tak v tom prípade ďakujeme manželovi, že má také skvelé nápady, ale ešte pre upresnenie by som poprosila o radu, aký Vy používate syr? Ďakujem
renettka
ahojte...použili sme Eidam..myslím,že je na to ako stvorený :-)
lyali
Syrové rolády ma doslova fascinujú, o to viac, že ja som si doteraz na žiadnu netrúfla. A tu na vareche je krok za krokom ako na to. Super :-) KK :-)
elian44
Výborná roládka aj krásne urobená. Túto fintu z rúrou som už aj ja našla na internete a odvtedy inak ani nerobím:) Akurát náplň nemixujem len to nakrájam na kocky, zmiešam s maslom, taveným syrom a pridám nasekanú pažítku pre krajšiu mozaiku to potom natriem a zviniem, je to robota tak na 15 min netreba sa báť
noelia
Nadhera ! Dakujem ! Kolko rokov som sa trapila s roztapanim eidamu v mikrotenovom sacku a vo vode....skuste pridat zelene olivy s chutou ancoviciek a hrasok....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia