Recepty, kde je koňak
Kanadská sviečková
Sviečkovú rozdeliť na požadovaný počet kúskov na každom kúsku urobiť kapsu a naplniť bazalkovým pestom a strúhaným...
Sójové plátky so špenátom a bešamelovými zemiakmi
Sójové plátky zalejeme teplým zeleninovým vývarom a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu. Zatiaľ si pripravíme špenát...
Zimná bravčovinka
Tento recept robievame obzvlášť v zime. je príjemné pochutiť si na teplom obede, či večeri, keď...
Koňakové trubičky
Drobné chrumkavé pečivo so štruktúrou čipky vhodné k popoludňajšej kávičke a likéru zvlášť počas tak krásnych sviatkov...
Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Čokoládovo-kávový krémový likér
Tento recept je trochu nákladnejší, ale stojí zato. Robím ho vždy na Vianoce, takže...
Pečeňova nátierka s hubami
Huby nadrobno nakrájame a udusíme s korením. Zmiešame s pečeňovým syrom, nadrobno pokrajanou cibuľou, posolíme a pokvapkáme...
Slovenská dobrotka na taliansky spôsob
Toto je ten najrýchlejší zákusok aký poznám. Rýchlo spravený, rýchlo zjedený.
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...
Kurací rezeň s južným ovocím
K tomuto jedlu ma inšpiroval recept v knihe : Recepty zo života 2, str. 31, "Exotocký rezeň...
Plnené šampiňóny
Cibuľku orestujeme na slaninke pokrájanej na malé kocky. Pridáme pečienky pokrájané na malé kúsky. Posypeme...
Kurací šalát s ovocím
Mám rada toto jedlo kvôli ľahkej príprave a vždy je dobrou lahkou večerou, zasýti a neuškodi...
Cibulačka
Naše oblíbená, léty prověřená... V neděli uvařené tři litry nepřežily do pondělka :)
Ohnivý vianočný puding
Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, ...
Torta so škoricovými hviezdičkami
Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom, škoricovým cukrom a arómou elektrickým
ručným...
Vianočný grog
Whisky, cukor a pomarančový džús zahrejeme s trochou vody a nalejeme do predhriatých pohárov. Pridáme...
Vianočná morka s gaštanovou plnkou
My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super....
Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového
kvetu, ...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Koňakové kurča
Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...
Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo
na panvici....
Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.
Kuracie rezne s mandľami
Mäso trochu naklepeme, narežeme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na plátky, opečieme s mandľovými lupienkami...
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Feniklovo– pomarančová polievka
Do roztopeného masla pridáme cibuľu a fenikel a asi 2 minúty za občasného miešania dusíme. Zalejeme...
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.
Kanadská sviečková
Sviečkovú rozdeliť na požadovaný počet kúskov na každom kúsku urobiť kapsu a naplniť bazalkovým pestom a strúhaným...
Sójové plátky so špenátom a bešamelovými zemiakmi
Sójové plátky zalejeme teplým zeleninovým vývarom a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu. Zatiaľ si pripravíme špenát...
Zimná bravčovinka
Tento recept robievame obzvlášť v zime. je príjemné pochutiť si na teplom obede, či večeri, keď...
Koňakové trubičky
Drobné chrumkavé pečivo so štruktúrou čipky vhodné k popoludňajšej kávičke a likéru zvlášť počas tak krásnych sviatkov...
Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Čokoládovo-kávový krémový likér
Tento recept je trochu nákladnejší, ale stojí zato. Robím ho vždy na Vianoce, takže...
Pečeňova nátierka s hubami
Huby nadrobno nakrájame a udusíme s korením. Zmiešame s pečeňovým syrom, nadrobno pokrajanou cibuľou, posolíme a pokvapkáme...
Slovenská dobrotka na taliansky spôsob
Toto je ten najrýchlejší zákusok aký poznám. Rýchlo spravený, rýchlo zjedený.
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko...
Kurací rezeň s južným ovocím
K tomuto jedlu ma inšpiroval recept v knihe : Recepty zo života 2, str. 31, "Exotocký rezeň...
Plnené šampiňóny
Cibuľku orestujeme na slaninke pokrájanej na malé kocky. Pridáme pečienky pokrájané na malé kúsky. Posypeme...
Kurací šalát s ovocím
Mám rada toto jedlo kvôli ľahkej príprave a vždy je dobrou lahkou večerou, zasýti a neuškodi...
Cibulačka
Naše oblíbená, léty prověřená... V neděli uvařené tři litry nepřežily do pondělka :)
Ohnivý vianočný puding
Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, ...
Torta so škoricovými hviezdičkami
Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom, škoricovým cukrom a arómou elektrickým ručným...
Vianočný grog
Whisky, cukor a pomarančový džús zahrejeme s trochou vody a nalejeme do predhriatých pohárov. Pridáme...
Vianočná morka s gaštanovou plnkou
My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super....
Hovädzie bourguignon
Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...
Kuracia roláda
Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...
Zapečená paštéta s bylinkami
Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Koňakové kurča
Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...
Filet zo sviečkovej Black Angus
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....
Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.
Kuracie rezne s mandľami
Mäso trochu naklepeme, narežeme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na plátky, opečieme s mandľovými lupienkami...
Pikantné bažantie prsia
Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...
Jelení chrbát v chrumkavej kôrke
Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....
Feniklovo– pomarančová polievka
Do roztopeného masla pridáme cibuľu a fenikel a asi 2 minúty za občasného miešania dusíme. Zalejeme...
Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.