Vajce Monte Carlo

pusta - fotkapusta, 13. marca 2011
Vajce Monte Carlo
Foto: pusta

Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 paštičky z lístkového cesta
1 ks, uvarené natvrdo
20 g
20 g, roztierateľný
1 cl
1 cl
1 cl
2 PL
2 plátky
2 ks
2 prúžky v oleji červená
2 PL ušľahaná




Postup

  1. 1

    Vajce prekrojíme priečne na polovicu. Upečieme paštičky z lístkového cesta. V miske rozotrieme maslo, syr, koňak, kečup a kaviár.

  2. 2

    Paštičky naplníme so syrovým krémom s kaviárom, na to položíme polovičky vajec, ktoré prelejeme majonézovou omáčkou, ktorú sme zmiešali so šľahačkou a ozdobíme kapiou.

  3. 3

    Z oboch strán priložíme kornútiky zo šunky a vejáriky z kyslých uhoriek. Podávame ku slávnostnej príležitosti s malýým banketovým pečivom.

Diskusia k receptu

tatranka
Celkom zaujímavé malé predjedlo.Ešte som sa s ním nestretla a určite vyskúšam,možno aj na Veľkú noc.Ukladám do kk./nepochopila som čo sú to tie paštičky.Či si ich piekla vo formičkách,alebo len vykrájala kruhy?Nie je to poznať z receptu a recept ma zaujal.Mali by to byť tie cestové akože nádobky,ktoré udržia to vajíčko./Zdá sa mi,že sú okrúhle.
winyla
tatranka podívej se na top.cz tam je fotopostup.
mojack
winyla
Nie nahodou toprecepty? Je to tam presne to isté.
pusta
winyla, mojack, - aj na cz aj na sk sú moje recepty - máte postreh, blahoželám vám.
pusta
tatranka, paštičky sa pečú z lístkového cesta, majú okrúhly tvar. Z rozvaľkaného lístkového cesta sa vykroja plné kolieska a prázdne kolieska rovnakej veľkosti, cca 5-7 cm. Prázdne sa vykrajujú z plných koliesok okrúhlou formičkou, ktorá je v priemere o 0,5 cm menšia, než formička na plné kolieska. Potom sa priloží na každé plné koliesko jedno vykrojené koliesko, čím sa vytvorí paštička, tá sa potrie vajcom a upečie. Upečú sa aj stredy vykrojených koliesok,tie sa upotrebia inde .asi vložím rp aj na pečenie paštičiek, ok? Tento rp som vkladala ako možnosť na jeho uplatnenie napr. pre nadchádzajúcu Veľkú noc.
pusta
tatranka, už som vložila recept na paštičky z lítkového cesta.
pusta
marienka, majonézová omáčka je rôzne okorenená a zriedená majonéza základná. majonézu základnú si môžeš vyrobiť sama alebo si ju kúpiš. ochutíš napr. cukrom, citronovou šťavou, mletým čiernym korenním, horčicou a dostaneš majonézu okorenenú.majonézu nariediš kyslou smotanou, šľahačkou alebo iným a dostaneš majonézovú omáčku. Majonézovú omáčku môžeš ochutiť daľšími ingredianciami ako napr. jablkami, pomarančovou šťavou, iným a dostaneš majonézové omáčky špeciálne pridaním dalších ingrediencií ako šunkou, chrenom, syrom, iným. toto som ponechala na ľubovôľu každej kuchárky.
pusta
jänger, aj som to myslela ako dobrý tip ba nadchádzajúcu Veľkú noc, správne si to pochopil. dakujem.
evanaaa
Pusta, Janger je žena,......vajíčka si aj ja ukladám. Paštičky by sa možno dali napiecť aj do zásoby, len ako dlho by vydržali. Alebo v mrazničke?
pusta
evanaa, myslím že paštičky by v mrazničke vydržali, ak si ich spravíš do zásoby, podobne ako pečivo alebo chlieb. Nuž a v chladničke asi 2-3 dni.okrem toho je tu možnosť ukladania v špeciálnych plastových nádobách určených na ukladanie potravín v chladničke a podľa mňa, dobre poslúži aj mikroténový sáčok. ja si takto uložím do mikroténu napr. tortový korpus. vdaka za upozornenie a jänger sa ospravedlňujem, že na konci jej nicku mi vypadlo písmeno "a".
jarunka
Velmi pekne predjedlo. Recept si ukladam a vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia