Čokoládovo-kávový krémový likér

meggienka76 - fotkameggienka76, 5. októbra 2010

Tento recept je trochu nákladnejší, ale stojí zato. Robím ho vždy na Vianoce, takže na surovinách nešetrím. Tento recept je moja upravená verzia.

Suroviny

250 g
1 konzerva
2 konzervy
4 KL
6 ks
1,5 dl
2 ks
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Najprv spolu zmiešame Tatra mlieko, mlieko, vanilkové cukre a nescafé, potom primiešame roztopenú bielu čokoládu a 6 žĺtkov. Keď to mame rozmixované v miske alebo hrnci, položíme misku do horúceho vodného kúpeľa a šľaháme dovtedy, kým hmota nezhustne(POZOR NEVARÍME). Potom hmotu vyberieme z kúpeľa a vmiešame doň SALKO, necháme to vychladnúť. Nakoniec vmiešame biely rum alebo koňak a dobre premiešame. Krém plníme do fliaš, ktoré skladujeme v chlade. Poznámka: Množstvo kávy a alkoholu si môžeme upraviť podľa svojej chuti. Na zdravie!

Diskusia k receptu

torticka
Meggienka, ja robím 5 žĺtok, 25 dkg cukru, 1 salko a 1/2 l rumu. Zmiešam žĺtky s cukrom, potom pridám salko a nakoniec rum. Ono to potom neskôr vo fľaši zhustne, ale ja tam potom pridávam po troche rumu a riadne fľašou pretrepem, aby sa to riadne rozmiešalo. Ale skúsim aj toto spraviť.
aja1616
Úžasné. Určite to má fantastickú chuť, tečie to vôbec z fľaše??? To sa snáď dá jesť lyžičkou z misky. Veď to je skôr dezert ako likér. Ja som tiež robievala tak ako píše torticka a veru bol dosť hustý a to sa žĺtky dávali surové.
meggienka76
@aja1616 , no mne to tieklo. Ono toho alkoholu tam môže ísť aj viac, to som písala v poznámke, podľa toho kto ako má rád. A okrem salka tam ide mlieko a 2 plechovky Tatra...
torticka
Aja, ono to zhustne tak, že to nejde von z fľaše. Preto neskôr dávam ešte rum.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia