Zimná bravčovinka

renettka - fotkarenettka, 21. decembra 2010

Tento recept robievame obzvlášť v zime..je príjemné pochutiť si na teplom obede,či večeri,keď prídete vymrznutí z prechádzky

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
2 ks
2 ks
0,5 dcl
1 dcl
4 ks
1/2 ČL
1 PL
1 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
1 konzerva
1-2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z oleja,horčice,kečupu,worčestrovej omáčky, koňaku,vegety a čili korenia si pripravíme nálev.Mäso nakrájame na plátky a jemne vyklepeme.Takto pripravené mäso namočíme aspoň na 12 hodín do pripraveného nálevu.

  2. 2

    Mäso vyberieme a prudko opražíme na oleji.Mäso preložíme na tanier a vo výpeku opražíme cibuľu.Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu,šampiňóny a nakoniec prelisovaný cesnak.Prehrejeme a pridáme mäso.Občas podlejeme zvyšným nálevom,kde sa marinovalo mäso.

  3. 3

    Nakoniec omáčku podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou rozrobenou v studenej vode. Podávame s opekanými zemiakmi,alebo kroketkami. My ako prílohu k tomu robíme kapustový šalát. 1/2 kg kyslej kapusty zbavíme prebytočnej šťavy,nakrájame a polejeme olivovým olejom.Pridáme nakrájanú cibuľu a ochutíme soľou a korením.Je to veľmi dobré a aj veľmi zdravé. Zapíjame dobrým vínkom.Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

zdenkab
Hm, inšpirácia prišla v pravý čas. Vyskúšame.