Tento recept robievame obzvlášť v zime..je príjemné pochutiť si na teplom obede,či večeri,keď prídete vymrznutí z prechádzky
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z oleja,horčice,kečupu,worčestrovej omáčky, koňaku,vegety a čili korenia si pripravíme nálev.Mäso nakrájame na plátky a jemne vyklepeme.Takto pripravené mäso namočíme aspoň na 12 hodín do pripraveného nálevu.
- 2
Mäso vyberieme a prudko opražíme na oleji.Mäso preložíme na tanier a vo výpeku opražíme cibuľu.Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu,šampiňóny a nakoniec prelisovaný cesnak.Prehrejeme a pridáme mäso.Občas podlejeme zvyšným nálevom,kde sa marinovalo mäso.
- 3
Nakoniec omáčku podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou rozrobenou v studenej vode. Podávame s opekanými zemiakmi,alebo kroketkami. My ako prílohu k tomu robíme kapustový šalát. 1/2 kg kyslej kapusty zbavíme prebytočnej šťavy,nakrájame a polejeme olivovým olejom.Pridáme nakrájanú cibuľu a ochutíme soľou a korením.Je to veľmi dobré a aj veľmi zdravé. Zapíjame dobrým vínkom.Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu