Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Marek Petrán
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 29. júna 2010
Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
150 g
0,5 l
0,04 dl
50 g
30 g
1 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko s pivom.

  2. 2

    Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom a pridáme soľ a korenie. Premiešame s nakrájanými cherry paradajkami a reďkovkou.

  3. 3

    Všetko spolu uložíme na stred taniera a dookola poukladáme kúsky tuniaka. Nakoniec prelejeme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

jarco
šéfkuchár vyhlásenej vinárskej reštaurácie varí s pivom :-)
bozulka
Koňak beriem,ale pivo?Neni škoda tuniaka? Prepáčte môj názor...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia