Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom
Marek Petrán
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 29. júna 2010
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 29. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúsky tuniaka osolíme, okoreníme a prudko opečieme na olivovom oleji. Oflambujeme koňakom a podusíme nakrátko s pivom.
- 2
Šalát natrháme na menšie kúsky, pokvapkáme olivovým olejom, citrónom a pridáme soľ a korenie. Premiešame s nakrájanými cherry paradajkami a reďkovkou.
- 3
Všetko spolu uložíme na stred taniera a dookola poukladáme kúsky tuniaka. Nakoniec prelejeme olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu