Jablkovo-pomarančová marmeláda s koňakom
Foto: droetker
Komerčný recept.
4 poháre à 250 ml
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na malé kúsky, prípadne rozmixujeme. Pomaranče olúpeme a mesiačiky zbavíme šupiek – ostane len dužina.
- 2
Ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú a vodu. Vmiešame Gelfix Klasik zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút.
- 3
Vmiešame koňak a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ten sa pridá tak ako je to v postupe na gelfixe uvedené, najprv minutu povrie a až potom sa pridá zvyškok cukru? Ďakujem