Jablkovo-pomarančová marmeláda s koňakom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 6. septembra 2010
Jablkovo-pomarančová marmeláda s koňakom
Foto: droetker

Komerčný recept.

4 poháre à 250 ml
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

700 g
300 g (len dužina)
z 2 ks
1 vrchovatá KL
200 ml
Gelfix Klasik 1:1
1000 g
6 PL




Postup

  1. 1

    Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a pokrájame na malé kúsky, prípadne rozmixujeme. Pomaranče olúpeme a mesiačiky zbavíme šupiek – ostane len dužina.

  2. 2

    Ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme citrónovú šťavu, kyselinu citrónovú a vodu. Vmiešame Gelfix Klasik zmiešaný s cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Vmiešame koňak a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).

Diskusia k receptu

sovka62
Toto je podľa mojej chuti. Na Malte som sa mohla pomarančovou marmeládou zadusiť, musela som ju mať u každým raňajkám. Ďakujem za recept.
mvrek
Chcem sa opýtať, či sa do džemu vôbec nepridáva cukor? Ten tam neuvádzate. Ďakujem.
mvrek
Pardon, v postupe nie je uvedený, ale v surovinách je.
Ten sa pridá tak ako je to v postupe na gelfixe uvedené, najprv minutu povrie a až potom sa pridá zvyškok cukru? Ďakujem
mvrek
džem má peknú farbu, takto to zafarbil iba pomaranč?
majsterka
Robila som tento džem v sobotu a je veru veľmi dobrý.Nedala som do neho koňak,nejako je to fajn aj bez neho




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia