Foto: mojack
24
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
120 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
175 g |
|
3 PL |
|
1/4 čl |
|
200 g |
|
3 PL |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
alebo vanilkový puding prípadne len šľahačka |
|
Postup
-
1
Čokoládu s maslom roztopíme
-
2
a necháme vychladnút.
-
3
K zmesi pridáme kryštálový aj vanil. cukor
-
4
a šľaháme.
-
5
Do krému vmiešame vajce,
-
6
koňak, škoricu,
-
7
smotanu
-
8
a zamiešame.
-
9
V inej mise premiešame múku s kypr. práškom, kakaom a soľou. Spolu zamiešame
-
10
a naplníme pap. košíčky s 2 lyžičkami.
-
11
Koláčiky pečieme 20 minút. Necháme vychadnút.
-
12
Z vychadnutých koláčikov vykrojíme kolieska, ktoré si odložíme nabok.Do vzniknutej jamky vložíme lyžičkou náplň podľa chuti. Odložené kolieska prekrojíme a vložíme do krému ako motýlie krídelka. Koláčiky ozdobíme strieb. perličkami, čololadovými hoblinami a jemne posypeme práš. cukrom.
-
13
Malým nožikom vyrezať kolieska
- 14
a tieto napolovicu prerezať.
- 14
Diskusia k receptu