Ohnivý vianočný puding

redakcia - fotkaredakcia, 16. decembra 2009
20 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
120 g
75 g
4 ks
120 g
1/4 KL
1/4 KL
120 g
220 g
200 g
30 g
30 g
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, strúhanku, mleté mandle a kôru z citróna, sušené slivky bez kôstok namočené na noc v rume, pomarančovú kôru pomletú na mäsovom mlynčeku. Dobre premiešame. Pridáme toľko mlieka alebo piva, aby sme získali vláčne cesto.

  2. 2

    Pudingové formy vymastíme, naplníme cestom a pevne zatvoríme. Postavíme ich do nádoby s vriacou vodou a varíme v pare v rúre 6 hodín. Nezabudneme dopĺňať vodu. Puding sa zvykne variť už 3 – 4 týždne pred Vianocami.

  3. 3

    Vychladnutý sa vyberie z formy, zabalí do celofánu a odloží do suchej chladnej komory, aby do sviatkov dozrel. Na Vianoce sa zohreje v rúre, obleje rumom alebo koňakom, zapáli a horiaci podáva na stôl.

Diskusia k receptu