20 minút
príprava
príprava
360 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, strúhanku, mleté mandle a kôru z citróna, sušené slivky bez kôstok namočené na noc v rume, pomarančovú kôru pomletú na mäsovom mlynčeku. Dobre premiešame. Pridáme toľko mlieka alebo piva, aby sme získali vláčne cesto.
- 2
Pudingové formy vymastíme, naplníme cestom a pevne zatvoríme. Postavíme ich do nádoby s vriacou vodou a varíme v pare v rúre 6 hodín. Nezabudneme dopĺňať vodu. Puding sa zvykne variť už 3 – 4 týždne pred Vianocami.
- 3
Vychladnutý sa vyberie z formy, zabalí do celofánu a odloží do suchej chladnej komory, aby do sviatkov dozrel. Na Vianoce sa zohreje v rúre, obleje rumom alebo koňakom, zapáli a horiaci podáva na stôl.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu