Koňakové trubičky fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 14. decembra 2010
Koňakové trubičky (fotorecept)
Foto: alexdidi

Drobné chrumkavé pečivo so štruktúrou čipky vhodné k popoludňajšej kávičke a likéru zvlášť počas tak krásnych sviatkov ako sú Vianoce. Recept pochádza z knihy Zobraziť celý popisDrobné chrumkavé pečivo so štruktúrou čipky vhodné k popoludňajšej kávičke a likéru zvlášť počas tak krásnych sviatkov ako sú Vianoce. Recept pochádza z knihy Dezerty a cukrovinky od Mary Berry, ktorý som trochu upravila a prispôsobila našim podmienkam.

36
porcií
120 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g
3 PL
75 g
100 g
1 ČL, mletý
2 PL




Postup

  1. 1

    V menšej nádobe pri miernej teplote roztopíme maslo a med. Odstavíme a pridáme múku, cukor, ďumbier a koňak. Vymiešame do hladka. Opäť postavíme na teplý sporák, aby zmes nevychladla.

  2. 2

    Na plech uložíme silikónovú podložku. Jednu lyžičku zmesi rozotrieme na plech vo forme placky s priemerom asi 10 cm. Na veľký plech sa zmestia štyri takéto placky. Kladieme ich asi 5 cm od seba, pretože zmes sa pri pečení rozleje a placky by sa zlepili.

    Koňakové trubičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme 5 minút do zlatista vo vyhriatej rúre. Vyberieme z rúry a chvíľu necháme vychladnúť, aby okraje trochu stvrdli.

    Koňakové trubičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom lopatkou placku odlepíme a na vareche zvinieme do trubičky.

    Koňakové trubičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pri rolovaní musíme pracovať rýchlo, aby cesto veľmi nevychladlo. Ak sa tak stane a nedá sa rolovať, dáme ho do vyhriatej rúry opäť zmäknúť. Trubičky uložíme na kovovú mriežku a necháme celkom vychladnúť.

    Koňakové trubičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rovnako pripravíme aj ostatné trubičky.

    Koňakové trubičky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evanaaa
No, toto je výborné, to sa mi páči, myslím, tie trubičky, taký recept som nevidela,skúsim. Ale so sladidlom, dúfam, ža sa podaria, ale koňak nemám, môže byť aj rum? Alebo sa podívam, u nás mávajú kalíšky s liehovinami, malé množstvá, akurát do koláčov vhodné.
jerica
je to zaujímavý recept s prísadami a postupom. Pekné foto , tieto skúsim aj keď by sa nedarili zrulovať môžu byť chutné aj ako placky chrumkať pri telke.
honestka
tak taketo su ozaj dobre, ale aj tak nam tu nenahradia tie prave vianocne, po ktorych tu velmi tuzime. A tieto su podobne marokankam bez nicoho. Tvoje vyzeraju na zjedenie.
emica
tak trubicky su na vyhru dufamdrzimpalcekyja mam štyri
janger
Krasne a iste chutne trubicky. Recept odkladam!
alexdidi
Ďakujem za pozitívne komentáre....@evanaaa , môže byť aj rum, už som tak robila, keď som nemala koňak...@honestka , zažila som už takéto Vianoce v ďalekej cidzine bez mojich blízkych, viem Ťa pochopiť, ale keď je rodinka pokope, tak sa to ľahšie znáša aj bez tých pravých vianočných oplátok alebo trubičiek....
sovka62
Mám tú knihy, už roky na tie trubičky pozerám, ale v pôvodnom recepte je použitý zlatý sirup. Nevedela som čím ho nahradiť, tak som trubičky neskúšala. Ty si si poradila, tak ich asi predsa vyskúšam podľa teba. ďakujem.
honestka
alex: je to pravda a aj si to vlastne uvedomujeme, hlavne ked clovek vidi okolo seba tolko nestastia a rodin, ktore su zavisle na balikoch stedrosti inych.
yana
@honestka , dusicka moje, ty nemas oplatky? A co nepovies? Tuto u nas ich jedna zlata pani pecie hadam pre cely slovensko-cesky Edmonton.
spartiickoo
som teraz na rok v amerike a uz dlho rozmyslam, ci je hladka muka to iste, ako americka cake flour a ci je nasa polohruba to iste, ako americka all-purpose flour.. je to tak?
alexdidi
Myslím, že v tomto smere by som Ti nemohla poskytnúť fundovanú odpoveď, pretože recept síce pochádza od americkej autorky, ale ja mám knihu v slovenskom preklade...nejaký čas som síce pôsobila v USA, ale veľa som nevarila ani nepiekla, podľa mojich malých skúseností by som potvrdila len to, že cake flour je približne ako naša hladká....na Vareche sú však Varecháči žijúci už dlhšiu dobu v USA, tak skús dať túto otázku do diskusie, iste Ti dobre poradia....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia