Filet zo sviečkovej Black Angus
Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici. Medium steak opekáme rovnomerne zo všetkých strán asi 6 minút.
- 2
Oravskú slaninu nakrájame na malé kocky, ktoré opečieme spolu s kukuričným klasom na panvici, neskôr pridáme fazuľové struky a nakoniec koňak a zapálime.
- 3
Z nasekanej vňate a olivového oleja pripravíme zmes, ktorou ozdobíme tanier. Podávame.
- 4
Náš tip: Keď steaky narežeme na menšie, 100-gramové porcie, čas prípravy sa o polovicu skráti.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
A kto chce, si recept prispôsobí podľa svojich možností - teda nedá argentínsku sviečkovicu, ale našu napr.