Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty z jednoho hrnca, okamžite ma zaujal. A ja ako kuchár amatér som ho pripravil a bol som všetkými konzumentmi pochválený. Od tej doby je to pre našu rodinu špičkové jedlo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
12 ks |
|
5 cl alebo brandy |
|
150 g |
|
3 ks |
|
500 g |
|
30 g |
|
1 lyžica |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
150 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Slivky namočíme asi na hodinu do koňaku (vodky). Mrkvu nakrájame na kolieska a taktiež cibuľu. Slaninu nakrájame na kocky.
- 2
Na zmesi oleja a masla v kastróli opečieme osolené a okorenené mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme a na tuku opečieme mrkvu, cibuľu a slaninu. Vložíme späť mäso, pridáme bobkový list, tymián a víno. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút.
- 3
Asi po 15 minútach pridáme slivky aj s alkoholom. Občas podľa potreby podlejeme vodou alebo vínom. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s bagetou, zemiakmi alebo s ryžou. Pre mňa je to vždy najlepšie s čerstvou bagetou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu