Morčacie so slivkami

sportak - fotkasportak, 27. marca 2011

Tento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty z jednoho hrnca, okamžite ma zaujal. A ja Zobraziť celý popisTento recept som našiel na dovolenke v Mariánskych Lázňach v jednom časopise. Keďže mám rád recepty z jednoho hrnca, okamžite ma zaujal. A ja ako kuchár amatér som ho pripravil a bol som všetkými konzumentmi pochválený. Od tej doby je to pre našu rodinu špičkové jedlo.

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

600  g
12 ks
5 cl alebo brandy
150 g
3 ks
500 g
30 g
1 lyžica
1 čl
1 čl
2 ks
1 čl
150 ml




Postup

  1. 1

    Slivky namočíme asi na hodinu do koňaku (vodky). Mrkvu nakrájame na kolieska a taktiež cibuľu. Slaninu nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na zmesi oleja a masla v kastróli opečieme osolené a okorenené mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberieme a na tuku opečieme mrkvu, cibuľu a slaninu. Vložíme späť mäso, pridáme bobkový list, tymián a víno. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 30 minút.

  3. 3

    Asi po 15 minútach pridáme slivky aj s alkoholom. Občas podľa potreby podlejeme vodou alebo vínom. Hotové mäso nakrájame na plátky a podávame s bagetou, zemiakmi alebo s ryžou. Pre mňa je to vždy najlepšie s čerstvou bagetou.

Diskusia k receptu

lyali
Tak ako kuchára amatéra Ťa veľmi chválim za tento receptík! Mäsko s ovocím u nás môžeme. A myslím, že jedlo "šmrncnúť" alkoholom sem-tam tiež môžeme :-) Tvoje špičkové jedlo ukladám :-)
pivonka
Áno, aj ja ukladám, slaninka a slivky tomu môžu dodať výbornú chuť.
aroooo
keďže mám rada recepty z jedného hrnca a tento vyzerá dobre,ukladám
perla61
toto sa mi páči,ukladám a na budúcu nedeľu určite urobím.
marianne69
....peeekny recept...,to morcacie s tymi slivkami si neviem dost dobre vybavit,ale za pokus to rozhodne stoji,buduca nedela by to mohla preverit,ale flasku musim kupit ,budem referovat:-)...
jerica
@sportak , to je moja chuť : -- )) výborné chuťou a na viac rýchlo spravené,preto neminie sa účinku u mňa v mojej KK "spraviť" !!
sportak
Ďakujem za pekné komentáre, určite nebudete ľutovať.
tatranka
Skočila som na tvoju stránku,keďže som ťa ako čerstvého šmacmajstra našla na svojej stránke.Chcela som poznať tvoju stránku.Našla som len tento recept,ale ver že ma zaujal.Uložila som si ho do KK a vyskúšam
sportak
Tatranka, i keď s oneskorením ale predsa. Ten recept je naozaj výborný. Kuchár nebude sklamaný ak dodrží postup.
kasi
Ja tento recept zbožňujem





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia