Biskupský chlebík s brusnicami

petravoska - fotkapetravoska, 17. marca 2011

Vyskúšala som ich tam pridať a ich nakyslastá chuť a krásna farba určite tento recept vylepšili.

20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
4 ks
75 g
75 g
50 g
25 g
75 g rôzne
25 g
50 g
0,5 bal.
0,5 dcl alebo brandy
125 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu, mandle a ovocie, ktoré je väčšie posekáme. Maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote vymiešame s práškovým cukrom. Potom k nemu primiešame ovocie.

  2. 2

    Žĺtka si oddelíme od bielok a vymiešame ich do penista s kryštálovým cukrom. Spojíme ich s maslovou hmotou, s koňakom a s múkou rozmiešanou s práškom do pečiva.

  3. 3

    Nakoniec do hmoty pomaly vmiešame tuhú penu s bielok (tip: pred trepaním bielok pridajte k nim štipku soli; pena je tuhá, keď otočíte nádobu hore dnom a nevypadne). Hmotu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v stredne vyhriatej rúre okolo 30-40 min. Chlebík je hotový, keď sa cesto nelepí na špáradlo, ktorým doňho pichneme. Chlebík vyklopíme až keď trochu vychladne. Nie horúci.

Diskusia k receptu

dorisa
NA VELKU NOC AKO STVORENÉ, UKLADÁM SI RECEPT.DAKUJEM.
marienka44
@Petravoska , maslo spominane v postupe, nie je v rozpise. Treba doplnit! Ja som vcera robila chlebicek len zo zvysnych bielkov+ posekane orechy , lieskovce, horka cokolada, anannas a papaja /kandizovane/susene marhule predom namocene, hrozienka. Muka, cukor a po upeceni poliat coko polevou. Fajne, aj svokra pochvalila. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia