Foto: petravoska
Vyskúšala som ich tam pridať a ich nakyslastá chuť a krásna farba určite tento recept vylepšili.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Čokoládu, mandle a ovocie, ktoré je väčšie posekáme. Maslo, ktoré sme nechali zmäknúť pri izbovej teplote vymiešame s práškovým cukrom. Potom k nemu primiešame ovocie.
- 2
Žĺtka si oddelíme od bielok a vymiešame ich do penista s kryštálovým cukrom. Spojíme ich s maslovou hmotou, s koňakom a s múkou rozmiešanou s práškom do pečiva.
- 3
Nakoniec do hmoty pomaly vmiešame tuhú penu s bielok (tip: pred trepaním bielok pridajte k nim štipku soli; pena je tuhá, keď otočíte nádobu hore dnom a nevypadne). Hmotu vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme v stredne vyhriatej rúre okolo 30-40 min. Chlebík je hotový, keď sa cesto nelepí na špáradlo, ktorým doňho pichneme. Chlebík vyklopíme až keď trochu vychladne. Nie horúci.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu