Kurací šalát s ovocím

112didi - bez fotky112didi, 29. apríla 2010

Mám rada toto jedlo kvôli ľahkej príprave a vždy je dobrou lahkou večerou, zasýti a neuškodi pri večernom vyjedaní chladničky. S kolegyňami ho máme Zobraziť celý popisMám rada toto jedlo kvôli ľahkej príprave a vždy je dobrou lahkou večerou, zasýti a neuškodi pri večernom vyjedaní chladničky. S kolegyňami ho máme skoro každý týždeň s rôznymi obmenami. Vhodný je aj na servirovanie navšteve, ak ho pekne nazdobíte do misiek.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
2 ks
1 ks
100 g
100 g
0,5 ks
2 ks
3 lyžičky
2 lyžičky
2 lyžičky
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Mäso a ananás nakrájame na približne rovnaké 2cm kúsky, pridáme mandarinky bez šťavy , čerešne bez šťavy, mandle, arašidy a okoreníme trochou čierneho korenia a sladkou paprikou podľa chuti. Zmes dobre premiešame.

  2. 2

    Do bielych jogurtov pridáme kečup, koňak, citronovú šťavu, 2 lyžičky mandarínkovej šťavy a 2 lyžičky čerešňovejovej šťavy. Dosolíme a dokoreníme podľa vlastnej chuti napr. škoricou, cesnakom či cukrom. Poriadne premiešame.

  3. 3

    Na nakrájaný hlavkový šalát a nakrajanú čínsku kapustu na rezance dáme mäsovo - kuraciu zmes a oblejeme jogurtovým dresingom.

    Kurací šalát s ovocím - obrázok 3

Diskusia k receptu

hanina
Mám veľmi rada mäso s ovocím ale takúto zmes a ešte aj s orieškami a zeleninou som ešte nerobila. Vyskúšm. Vďaka.
stefanus191
mmmnooo,, tak Ty si tam toho nasekala, ani neviem ci by som v tej svojej " americkej " chladnicke vsetko nasiel ???, ale je to dobra myslienka pre Vas - BABY....
112didi
neviem či u vás sa vždy všetko kura zje, ale u nás doma to nie je pravidlo... a tento recept je originálny a zasa niečo nové na druhý deň do práce či deťom do školy...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia