Slovenská dobrotka na taliansky spôsob fotorecept

evusik - fotkaevusik, 27. júla 2010
Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je ten najrýchlejší zákusok aký poznám. Rýchlo spravený, rýchlo zjedený.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1 kelímok
1 kelímok
1 ks
1 bal.
2 dl
5 cl




Postup

  1. 1

    pripravíme si silnú kávu a vhodnú, najlepšie štvorcovú nádobu ....

    Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kávu si vylejeme do hlokého taniera, pridáme rum, koňak alebo likér (Amareto). Nátierkové maslo, smotanu a vanilkový cukor vymiešame ...

    Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a môžeme začať vrstviť, piškóty namočíme do kávy (nie moc) a uložíme na dno nato tenkú vrstvu krému a tak stále dokola ...

    Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ak budeme vyjedať len tak z misky dáme poslednú vrstvu krém, cez sitko posypeme kakaom a dáme na hodinku do chladničky. Ja to budem vyklápať, tak som poslednú vrstvu dala piškóty a trochu krému som si odložila .... a šup do chladničky. Predtým je ešte dobré opatrne z nádobou pobúchať aby nám krém pekne sadol.

    Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi po dvoch hodinách môžeme dobrotku preklopiť vrch aj boky potrieť zvyškom krému, cez sitko posypať kakaom, prípadne inak ozdobiť a už sa len kŕmime až sa nám robia gule za ušami a pneumatiky na bruchu :-)

    Slovenská dobrotka na taliansky spôsob (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

egreska
z tych rychlejších ozaj najlepší..maš ho krasny :-))
tatranka
Je rýchly dobrý a môjmu manželovi by si veru ulahodila.Máš ho pekný.
alexdidi
pekné foto...skôr by som nazvala "talianska dobrotka na slovenský spôsob"
veronka8
aj ja som si prispôsobila tento recent na tiramisu na náš spôsom. ale robím vždy z troch dávok lebo nás je ako maku...........a vždy sa po ňom zapráši ........nie len to kakao.........
evusik
@torti čka veru dlho nevydrží, keď robím takéto malé tak to spucuje muž sám a trochu sa ujde aj mne..... @sovka veru neviem, lebo ja som v cukrárni nebola 100 rokov, vážne :-)
kamk
Vyzerá to jednoducho a chutneeeeeeeeeeeee, slinky mi tečú.
Ďakujem a nezabudni pridávať ďalšie zaujímavé recepty
Kamila
tetuska
robievam tak isto, len z väčšej dávky, z 3 kelímkov, je vynikajúce a lahodné, jedna báseň...
tinca
@evusik ty si konkurencia Emanuela, paráááda, profícky nazdobené, mňam, ukladám
lucka81
skúšali sme doma, bolo to fakt perfektnééé :-))) my sme dali amareto a mňam ! :-)
buba29
dnes som robila podla vašeho receptu,mnaaam
coldbery
už bolo všetko povedané..tak ja iba ,že je nádherny.....:)
tweety12
TIRAMISU... namiesto natierkoveho masla sa pouziva mascarpone
evusik
@tweety12 už tu bolo okolo tiramisu hádok dosť a dosť... aby som ti pravdu povedala je mi to smiešne, tieto žabomyšie vojny okolo jedného receptu... dokonca Emanuel Riddy vo svojej relácii spomenul, že aj češi robia tiramisu z rôznymi náhražkami a vôbec to neznevažoval považoval to za úplne samozrejmé...
aby som predišla rôznym konfliktom nazvala som tento recept tak ako som ho nazvala... a predsa :)
prajem ti pekný deň
kata50
@evusik , tieto krémy z nátierkového masla sú naozaj rýchle a chutné. A veľmi ti fandím, že si nepoužila surové žĺtka :-))
evusik
@kata50 ďakujem :) ja si pamätám, že takéto rýchle dezerty sme robili kedysi dávno z kyslej smotany, cukru, piškót a prípadne nejakého ovocia, všetko sa to navrstvilo do veľkej misy a v nedeľu poobede sme maškrtili a to sme ani netušili, že nejaké tiramisu existuje....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia