Koňak

Recepty, kde je koňak

prazdny

Torta so škoricovými hviezdičkami

Torty

Na prípravu cesta vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom, škoricovým cukrom a arómou elektrickým ručným...

prazdny

Vianočný grog

Nápoje

Whisky, cukor a pomarančový džús zahrejeme s trochou vody a nalejeme do predhriatých pohárov. Pridáme...

prazdny

Vianočná morka s gaštanovou plnkou

Hlavné jedlá

My máme na Vianoce, asi v našom kraji netradičné - morka s gaštanovou plnkou je super....

prazdny

Hovädzie bourguignon

Hovädzie mäso

Na tento burgundský spôsob prípravy hovädzieho ragú potrebuje 24 hodín na dokonalé naloženie mäsa a 2 a...

prazdny

Kuracia roláda

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...

prazdny

Zapečená paštéta s bylinkami

Bravčové mäso

Nadrobno nakrájanú žemľu zalejeme smotanou a po chvíli ju vmiešame k mletému bôčiku s pomletou pečeňou...

prazdny

Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom

Hlavné jedlá

Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...

prazdny

Koňakové kurča

Hlavné jedlá

Kurča rozdelíme na dve polovice. Do hrnca dáme koňak, pridáme kurča a varíme domäkka, po...

prazdny

Filet zo sviečkovej Black Angus

Hovädzie mäso

Očistenú a osušenú sviečkovú nakrájame na asi 200-gramové steaky, ktoré pripravíme na vonkajšom grile alebo na panvici....

prazdny

Irish steak

Hovädzie mäso

Najprv si nachystáme všetky suroviny na prípravu receptu.

prazdny

Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene

Hlavné jedlá

Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

prazdny

Kuracie rezne s mandľami

Kuracie mäso

Mäso trochu naklepeme, narežeme a okoreníme. Cibuľu nakrájame na plátky, opečieme s mandľovými lupienkami...

prazdny

Pikantné bažantie prsia

Hlavné jedlá

Bažantie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a dáme do misy. Olej rozmiešame s majoránom,...

prazdny

Jelení chrbát v chrumkavej kôrke

Hlavné jedlá

Rúru predhrejeme na 250 stupňov Celzia. Jelení chrbát potrieme korením, borievkami a obložíme plátkami slaniny....

prazdny

Feniklovo– pomarančová polievka

Bezmäsité jedlá

Do roztopeného masla pridáme cibuľu a fenikel a asi 2 minúty za občasného miešania dusíme. Zalejeme...

prazdny

Šalát z mladého karfiolu

Šaláty

Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

prazdny

Syrové guľôčky s bedľou

Bezmäsité jedlá

Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...

prazdny

Šampiňóny na smotane so syrom

Bravčové mäso

Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

prazdny

Jahňacie kotlety marinované v koňaku so sezamom

Hlavné jedlá

Jahňacie kotlety nasolíme, okoreníme, pokvapkáme limetovou šťavou, medom, polejeme koňakom, pridáme sezam, jemne premiešame a dáme odležať...

prazdny

Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Korenené roštenky

Hovädzie mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Bravčová krkovička so syrovou kôrkou

Bravčové mäso

Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme...

prazdny

Šalát z mladého karfiolu

Bezmäsité jedlá

Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

prazdny

Divá kačica na víne

Hlavné jedlá

Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...