Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene

Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 21. októbra 2009
Grobská lokša plnená paštétou z husacej pečene
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň podusíme na panvici. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Potom pomelieme, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 kl koňaku.

  3. 3

    Dáme stuhnúť do chladničky. Omastené lokše plníme paštétou.

Diskusia k receptu

zemo
Tento recept má závažný nedostatok. Neviem presne základnú surovinu na prípavu lokše plnenej husacou pečienkou. Aký koňak sa tam dáva? A ktorý ročník najviac vyhovuje?
cokomilka
To je klasika. Muž-kuchár predsa nikdy nerobí lokše ani iné múčnaté produkty. On to dostane od kuchárky na tanieri a len si berie...
Týmto nedostatkom majstrov kuchárov sa zaoberám vo svojom seriáli o varení...
jarco
ja by som tam nedal koňak, ale kalvados (samozrejme francúzsky a dobre vyzretý), a určite viac ako 1 kávovú lyžičku :-)
jarco
Ad @ čokomilka : Každý máme svoje kvality... Rád si dám dobrú štrúdľu, ale osobne múku v kuchyni používam iba na prípravu bešamelu na zapekanie apod. Polievky (okrem kotlíkového guláša) nevarím a nič múčne nepečiem. Pomoc kuchárky nepotrebujem, naopak - neznášam, ak sa mi tam pri kreatívnej činnosti niekto motá. Kuchyňu po seba nechávam čistejšiu ako som ju našiel. Stíham upratovať počas prestojov pri varení daných technologickým postupom (viem si zorganizovať logistiku), takže po stolovaní stačí spratať riady zo stola a zapnúť umývačku. Ktorá z vás o sebe môže povedať to isté?

:-))))))))))))))
milan21
Pozri si diskusiu o husacine poslem recept na husaciu pastetu.
milan21
Pozri archiv STV zo dna 9.10.2009 Damsky magazin tam je super husacia pecienka.
enni
to moze bit chutne radabisomsi pochutnala
nyja
Som sklamaná takýmto receptom od presláveného Zoliho Kamilky Magálovej. Recept "oničom" :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia