Pohánka s fazuľou, cviklou a hráškovým pyré
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 14. júla 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v čistej vode.
- 2
Na panvici orestujeme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, pridáme karí pastu a rozmiešame. K scedenej fazuli primiešame cibuľu a tekvicové pyré. Dochutíme soľou.
- 3
Cviklu očistíme a nastrúhame nahrubo. V panvici podlejeme 2–3 polievkovými lyžicami vody a prikryté dusíme, kým cvikla nezmäkne na požadovanú textúru. Pridáme cukor a balzamikový ocot. Spolu povaríme ešte 3–4 minúty, kým nie je cvikla obalená hustým sirupom.
- 4
Hrášok dáme spolu s mätou a cesnakom povariť do osolenej vriacej vody na asi 6–7 minút. Hrášok zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sme zachovali farbu. Ponorným mixérom ho rozmixujeme spolu s cesnakom, mätou a maslom.
- 5
Pohánku prepláchneme a zalejeme osolenou vriacou vodou. Prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 60 °C na 15–20 minút. Pri servírovaní ozdobíme jogurtom ochuteným kurkumou.
Tiež pohánka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu