Pohánka s fazuľou, cviklou a hráškovým pyré

Šimon Smrtič
šéfkuchár a majiteľ bistier Kaliforňan v Bratislave, 14. júla 2020
Pohánka s fazuľou, cviklou a hráškovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

400 g
200 g suchá veľká
1 ks malá
100 g
1 ČL
300 g
1 PL
1 PL
300 g mrazený
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v čistej vode.

  2. 2

    Na panvici orestujeme na tenké plátky nakrájanú cibuľu, pridáme karí pastu a rozmiešame. K scedenej fazuli primiešame cibuľu a tekvicové pyré. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Cviklu očistíme a nastrúhame nahrubo. V panvici podlejeme 2–3 polievkovými lyžicami vody a prikryté dusíme, kým cvikla nezmäkne na požadovanú textúru. Pridáme cukor a balzamikový ocot. Spolu povaríme ešte 3–4 minúty, kým nie je cvikla obalená hustým sirupom.

  4. 4

    Hrášok dáme spolu s mätou a cesnakom povariť do osolenej vriacej vody na asi 6–7 minút. Hrášok zlejeme a prepláchneme studenou vodou, aby sme zachovali farbu. Ponorným mixérom ho rozmixujeme spolu s cesnakom, mätou a maslom.

  5. 5

    Pohánku prepláchneme a zalejeme osolenou vriacou vodou. Prikryjeme a dáme do rúry rozohriatej na 60 °C na 15–20 minút. Pri servírovaní ozdobíme jogurtom ochuteným kurkumou.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
S takovou svačinkou bych chtěla jet na výlet! Jinak recept příjemný, doma by mi chutilo.