Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. novembra 2020
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 30. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom do karamelu, urobeného z medu. Varíme do mäkka, potom rozmixujeme na džem.
- 2
Lokše: Z vychladených uvarených a ošúpaných zemiakov, soli, vajca a múky urobíme cesto. Z cesta upečieme lokše z oboch strán. Hotové lokše potrieme tekvicovým džemom.
- 3
Gaštany uvaríme, prelisujeme, osladíme podľa potreby a zmiešame s tvarohom.
- 4
Z cviklovej šťavy a trochy medu urobíme prudkým varom redukciu, do ktorej pridáme nakrájanú cviklu a povaríme.
- 5
Lokše podávame s gaštanovo–tvarohovým krémom a cviklovou redukciou.
Tiež lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu