Grilovaný flank steak s kelom a cviklou
Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 27. januára 2021
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 27. januára 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
Suroviny
750 g (steak z hovädzieho pupka) |
|
|
|
|
|
50 g |
|
750 g |
|
70 g |
|
10 g |
|
50 g uvarený |
|
750 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Flank steak umyjeme a dobre osušíme, potom nakrájame na porcie a grilujeme na hovädzom tuku z každej strany tri minúty. Potom osolíme a okoreníme a dopekáme v rúre pri 180 stupňoch 6 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme odležať asi 5 minút.
- 2
Cviklu dáme do alobalu, pridáme trochu olivového oleja, soľ, cukor a zabalíme. Pečieme v rúre 90 minút pri 160 stupňoch. Odbalíme, cviklu očistíme a nakrájame na kúsky. Tie marinujeme 15 minút v balzamiku.
- 3
Na rozpálený gril dáme kel nakrájaný na rezance a cícer. Spolu všetko opekáme do zlatista asi 15 minút. Preložíme do misy a primiešame miso pastu.
Tiež hovädzí steak:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu