Hovädzí steak
Hovädzí steak

Grilovaný flank steak s kelom a cviklou

Marek Bielčik
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 27. januára 2021
Grilovaný flank steak s kelom a cviklou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

750 g (steak z hovädzieho pupka)
50 g
750 g
70 g
10 g
50 g uvarený
750 g
50 g
50 g
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Flank steak umyjeme a dobre osušíme, potom nakrájame na porcie a grilujeme na hovädzom tuku z každej strany tri minúty. Potom osolíme a okoreníme a dopekáme v rúre pri 180 stupňoch 6 minút. Po upečení vyberieme z rúry a necháme odležať asi 5 minút.

  2. 2

    Cviklu dáme do alobalu, pridáme trochu olivového oleja, soľ, cukor a zabalíme. Pečieme v rúre 90 minút pri 160 stupňoch. Odbalíme, cviklu očistíme a nakrájame na kúsky. Tie marinujeme 15 minút v balzamiku.

  3. 3

    Na rozpálený gril dáme kel nakrájaný na rezance a cícer. Spolu všetko opekáme do zlatista asi 15 minút. Preložíme do misy a primiešame miso pastu.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované, Oprážané

Diskusia k receptu