Bezlepkové cviklové cestoviny
Foto: potravinarskavyrobaliana
príprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g (+ na posypanie pracovnej dosky) |
|
1 KL |
|
1,5 KL |
|
2 ks |
|
|
|
Cviklové pyré: | |
200 g |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
Na omastenie hotových cestovín: | |
|
Postup
-
1
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 30 minút alebo kým cvikla nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť. Pripravíme si pyré vymixovaním vychladnutej upečenej cvikly spolu s octom a vodou.
- 2
Do kuchynského robota nasypeme Universal mix Liana, soľ, korenie, vajcia, olivový olej a cviklové pyré. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prenesieme na pomúčenú dosku. Cesto premiesime, vytvarujeme do bochníka, obalíme fóliou a necháme 60 minút odležať.
- 3
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme, nakrájame požadovaný tvar cestovín, ktoré necháme obschnúť približne 15 minút a uvaríme v osolenej vriacej vode. Uvarené scedíme a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu