Boršč (Борщ)

emdy - fotkaemdy, 19. augusta 2020
Boršč (Борщ)
Foto: emdy

Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega z Kaukazu. Táto verzia mi vyhovuje časovo, finančne Zobraziť celý popisOchutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega z Kaukazu. Táto verzia mi vyhovuje časovo, finančne a aj chuťovo... Dobrú chuť!

10
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 110 °C

Suroviny

3 ks
100 ml
300 g mletý
300 g
2 ks
1,1 kg
2 ks
4 ks
500 g
3 PL
300 g praná




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Cviklu uvaríme deň vopred. Nakrájame cibuľu a mrkvu. Hovädzie mäso pomelieme. Bravčové mäso nakrájame na kocky a kuracie stehná vykostíme a nakrájame na kocky.

    Boršč (Борщ) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mleté hovädzie mäso a špikové kosti. Osolíme, pridáme bobkový list a čierne korenie. Pridáme bravčové mäso. Keď mäso začne mäknúť, pridáme nastrúhanú bielu kapustu, kuracie mäso, mrkvu a očistené pokrájané zemiaky. Dusíme a priebežne podlievame vodou.

  3. 3

    Keď je všetko uvarené, pridáme na kocky nakrájanú uvarenú cviklu a paradajkový pretlak. Necháme zovrieť. Servírujeme s kyslou smotanou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

farbuska
Boršč mám veľmi rada a tento je tiež iste veľmi chutný. Doteraz som kuracinu nedávala, skúsim pridať podľa tvojho receptu. Mletá hovädzina určite urýchli prípravu. Zvyknem posypať kôprom.
hannes
Len sa pýtam, načo sú tam zemiaky, keď je tam cvikla.
1x zifi
hannes
Naozaj nerád kritizujem. Polievka je určite výborná, ale...Mal som kolegov Ukrajincov, s ktorými som si vymieňal recepty. Poučili ma, že do boršču nepatrí kuracina a už vôbec nie zemiaky. Boršč je polievka sýta a hustá. Kuracie mäsko je síce chutné, ale skôr diétne a drevorubač v ruskom lese by sa z nej asi veľmi nenajedol. Zemiaky. Namiesto nich je tam predsa červená repa, ktorou sa v niektorých ruských či ukrajinských zemepisných šírkach naozaj nešetrí. Takže , aj keď táto polievočka má svoje nesporné kvality, počítam, že na východ od našich hraníc by ju borščom asi nenazvali. A tak je to s ou asi ako so segedínskym gulášom. V Szegede nič také nepoznajú. V dobrom...Ján
1x zifi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia