Mäsové guľky s cviklou fotorecept
Foto: sdb
Ak máte radi jednoduché recepty, ktoré sú chutné a šťavnaté bez zbytočne zaťažujúcich ingrediencií, toto je jeden z nich, môj
momentálne najobľúbenejší recept na Zobraziť celý popisAk máte radi jednoduché recepty, ktoré sú chutné a šťavnaté bez zbytočne zaťažujúcich ingrediencií, toto je jeden z nich, môj
momentálne najobľúbenejší recept na spracovanie mletého mäsa. Správnymi koreninami si takto dokážete pripraviť rôzne
chutné jedlá.
Zdroj: Žaneta Kremsa - autorka GAPS receptov
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pokiaľ rozmýšľate, že ich spravíte menej, odporúčam dodržať recept, pretože hotové guľočky jednoducho schováte do mrazničky a kedykoľvek si ich rýchlo ohrejete na panvici. Je to piplačka a tú si nabudúce ušetríte :) Mleté mäso použite pokiaľ možno vždy úplne čerstvo namleté, čím čerstvejšie, tým väčšia záruka kvality a pôžitku. Dajte do misy, posoľte a okoreňte podľa chuti. Ak používate nerafinované soli, môžete si dovoliť použiť soli viac, nezaťažuje obličky, zvýrazní chuť jedla.
-
2
Do mäsovej zmesi pridajte nastrúhanú červenú repu - cviklu, ja som použila 4 hlavičky, množstva sa netreba nijako kŕčovito držať, ale väčšie množstvo zabezpečí šťavnatosť, takže nešetriť :)
-
3
Zmes posypte bylinkami a dobre premiešajte, nebojte sa na zmesi poriadne vyzúriť, pomôže to Vám aj jej :) Dôkladne premiešaná zmes totiž zabezpečí rovnomernú šťavnatosť.
-
4
Pripravte guľôčky veľkosti aká Vám vyhovuje, naše mali priemer asi 2 cm, ako sa podarilo. V prípade väčších treba počítať s dlhšou dobou pečenia.
-
5
Piekla som pocitovo asi 30 minút na 180 °C, samozrejme je nutné čas aj teplotu prispôsobiť výkonu rúry a veľkosti guliek. Pozor, rýchle pečenie na vysokej teplote ich môže spáliť a vnútri ostanú surové. Pomalé zase vysušiť (aj keď to pôjde pomerne ťažko).
-
6
Podľa diéty členov domácnosti podávajte s varenými zemiakmi, kašou, cestovinou, omáčkami...
-
7
Alebo napríklad s vynikajúcou mrkvovo-karfiolovou kašou. Výborne sa hodia aj ako jednohubky na párty alebo výdatné desiate na túry, prípadne na šalát.
Ano, surova, dokladne premiesat a pokojne nechat chvilku odstat. Prepecie sa, uvolni stavu a vdaka nej je recept krasny stavnaty.
Mrzi ma to, toto je skor otazka na technicke oddelenie varechy :/ Snad sa to coskoro vyriesi!