Cviklový šalát
Cviklový šalát

Cviklový šalát s fazuľou a parenou treskou

Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 1. júla 2020
Cviklový šalát s fazuľou a parenou treskou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g (filety)
800 g
200 g
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Cviklu so šupkou uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú očistíme a nakrájame na kocky (približne vo veľkosti fazule).

  2. 2

    Namočenú fazuľu uvaríme domäkka, scedíme, necháme vychladnúť a pridáme k cvikle. Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme do šalátu. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, olivový olej, citrónovú šťavu a zľahka premiešame (aby sa fazuľa nerozdrobila).

  3. 3

    Filet z tresky osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a v parnom hrnci paríme cca 7–12 minút (podľa hrúbky ryby). Podávame spolu so šalátom. Šalát môžeme podávať aj teplý, stačí ho jemne prehriať (nie variť) na panvici alebo v hrnci.

Diskusia k receptu