Cviklový šalát s fazuľou a parenou treskou
Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 1. júla 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 1. júla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
600 g (filety) |
|
800 g |
|
200 g |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cviklu so šupkou uvaríme v osolenej vode. Vychladnutú očistíme a nakrájame na kocky (približne vo veľkosti fazule).
- 2
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka, scedíme, necháme vychladnúť a pridáme k cvikle. Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme do šalátu. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, olivový olej, citrónovú šťavu a zľahka premiešame (aby sa fazuľa nerozdrobila).
- 3
Filet z tresky osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a v parnom hrnci paríme cca 7–12 minút (podľa hrúbky ryby). Podávame spolu so šalátom. Šalát môžeme podávať aj teplý, stačí ho jemne prehriať (nie variť) na panvici alebo v hrnci.
Tiež cviklový šalát:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre