Recepty, kde je citrón
Marhuľový džem
Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame. V širokom hrnci ich varíme asi 6 minút, ...
Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....
Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...
Ryba v aspiku
Očistenú rybu buď pokrájame na niekoľko častí, alebo menšiu vcelku vložíme do vriacej vody, v...
Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....
Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...
Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...
Rybie filé s banánmi
Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...
Losos na olivách
Lososa umyjeme, osušíme a jemne osolíme. Plech na pečenie polejeme olivovým olejom, ktorý rozotrieme...
Pstruh po španielsky
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...
Rybia delikatesa
Pstruhy očistíme, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením a uložíme do zapekacej misy potretej olivovým...
Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky,...
Kapor na zemiakoch
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej...
Hydinový šalát so sójovými klíčkami
Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu...
Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
Cícerový šalát na orientálny spôsob
Deň vopred zalejeme cícer studenou vodou a asi 2- až 3-krát ju vymeníme. Na druhý deň...
Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...
Marhuľový džem
Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame. V širokom hrnci ich varíme asi 6 minút, ...
Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....
Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...
Ryba v aspiku
Očistenú rybu buď pokrájame na niekoľko častí, alebo menšiu vcelku vložíme do vriacej vody, v...
Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....
Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...
Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...
Rybie filé s banánmi
Filé umyjeme, pokrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, obalíme múkou a na...
Losos na olivách
Lososa umyjeme, osušíme a jemne osolíme. Plech na pečenie polejeme olivovým olejom, ktorý rozotrieme...
Pstruh po španielsky
Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej, panvicu odložíme z...
Rybia delikatesa
Pstruhy očistíme, osolíme, okoreníme čiernym alebo bielym korením a uložíme do zapekacej misy potretej olivovým...
Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky,...
Kapor na zemiakoch
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré poukladáme do vymastenej ohňovzdornej...
Hydinový šalát so sójovými klíčkami
Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu...
Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
Cícerový šalát na orientálny spôsob
Deň vopred zalejeme cícer studenou vodou a asi 2- až 3-krát ju vymeníme. Na druhý deň...
Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...