Špenátové rybie filé

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
1 balenie
250 ml
200 g
3 ks
1 ks
1/2 ks
2 PL
1 pl




Postup

  1. 1

    Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a okoreníme. Tretinu mlieka premiešame so žĺtkami a pridáme do špenátu. Vo zvyšku mlieka roztopíme syr na hustú omáčku, do ktorej vmiešame tuhý sneh z bielkov.

  2. 2

    Na dno maslom vymasteného pekáča rozotrieme polovicu špenátu so žĺtkami, na to poukladáme rybie filé a potrieme zvyšným špenátom. Nakoniec zalejeme syrovo– snehovou zmesou a posypeme mandľovými lupienkami.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia