6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenát trochu podusíme na oleji a na cibuli, ochutíme a necháme mierne vychladnúť. Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a okoreníme. Tretinu mlieka premiešame so žĺtkami a pridáme do špenátu. Vo zvyšku mlieka roztopíme syr na hustú omáčku, do ktorej vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- 2
Na dno maslom vymasteného pekáča rozotrieme polovicu špenátu so žĺtkami, na to poukladáme rybie filé a potrieme zvyšným špenátom. Nakoniec zalejeme syrovo– snehovou zmesou a posypeme mandľovými lupienkami.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu