Varený losos s kôprovým dressingom

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
1/2 ks
1 ks
1 ks
3 zrnká
2 ks
1,5 l
Dresing:
300 ml
1 zväzok
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme tzv. court bouillon – bujón na pozvoľné varenie na miernom ohni. Všetky ingrediencie dáme do hrnca a varíme asi 30 minút. Potom bujón scedíme do druhého hrnca a ešte do horúceho vložíme očistenú rybu a varíme asi 15 minút.

  2. 2

    Acidofilné mlieko dáme do misky a ochutíme ho soľou a bielym korením, citrónovou šťavou a nasekaným kôprom.

  3. 3

    Necháme 20 minút odležať a podávame s teplým lososom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby morské, , Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Ľahké obedy a večere

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre