Sviečková na smotane

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
Sviečková na smotane
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)

30 minút
príprava
180 - 240 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
150 g
150 g
150 g
150 g
2 ks
6 guľôčok
6 guľôčok
50 g
100 ml
50 ml
30 g
1 ks
1 PL
100 ml
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme octom a necháme vydusiť.

  3. 3

    Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.

  4. 4

    Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.

  5. 5

    Náš tip: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Robila som vcera, ja zalievam iba bielym dobrym vinom, pridavam tiez jabliko.
Pouzila som prvykrat hovadzie maso, v ceskom jazyku je to loupaná plec, môzem len odporucit. Doteraz som kkupovala falosnu svieckovu. Maso so zeleninou pripravujem v trube, je to tak super.