Foto: Pravda - Ivan Majerský
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
6 guľôčok |
|
6 guľôčok |
|
50 g |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
30 g |
|
|
|
1 ks |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán.
- 2
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme octom a necháme vydusiť.
- 3
Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku.
- 4
Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke.
- 5
Náš tip: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Potom tam koment ako to vsetko dopadlo....-D
Pouzila som prvykrat hovadzie maso, v ceskom jazyku je to loupaná plec, môzem len odporucit. Doteraz som kkupovala falosnu svieckovu. Maso so zeleninou pripravujem v trube, je to tak super.