Hrianky s hubovou nátierkou

redakcia - fotkaredakcia, 31. augusta 2009
2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 krajce
250 g
1 ks
100 g
30 g
250 ml
40 g
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné nadrobno. Vložíme do rôznych nádob a všetky pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali. Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šampiňóny a podusíme. Potom zmes vyberieme z panvice a dáme do sitka odkvapkať. V tej istej nádobe rozpustíme 40 g masla, pridáme múku a za stáleho miešania na miernom plameni pomaly prilievame mlieko a uvaríme bešamel.

  2. 2

    Doň primiešame žĺtky rozmixované v smotane, udusené šampiňóny, postrúhaný syr a napokon nátierku osolíme a okoreníme. V osobitnej nádobe rozpustíme zvyšné maslo, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a minútu dusíme. Potom ich vyberieme a v tej istej nádobe opražíme na menšie kúsky nakrájané krajce chleba.

  3. 3

    Každú hrianku natrieme nátierkou, poukladáme na plech a krátko zapečieme. Hrianky podávame teplé ozdobené odloženými hríbmi a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia