porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné nadrobno. Vložíme do rôznych nádob a všetky pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezoxidovali. Na panvici rozpustíme 20 g masla, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šampiňóny a podusíme. Potom zmes vyberieme z panvice a dáme do sitka odkvapkať. V tej istej nádobe rozpustíme 40 g masla, pridáme múku a za stáleho miešania na miernom plameni pomaly prilievame mlieko a uvaríme bešamel.
- 2
Doň primiešame žĺtky rozmixované v smotane, udusené šampiňóny, postrúhaný syr a napokon nátierku osolíme a okoreníme. V osobitnej nádobe rozpustíme zvyšné maslo, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a minútu dusíme. Potom ich vyberieme a v tej istej nádobe opražíme na menšie kúsky nakrájané krajce chleba.
- 3
Každú hrianku natrieme nátierkou, poukladáme na plech a krátko zapečieme. Hrianky podávame teplé ozdobené odloženými hríbmi a petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu