Foto: Pravda: Marek Velček
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybie filety stiahneme z kože, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, bielym vínom, prípadne posypeme nasekanými čerstvými bylinkami. Zrolujeme do valčeka a stiahneme do fólie, ktorá udrží požadovaný tvar valčeka. Valček by mal byť dlhý asi 12 cm a mať pravidelný tvar. Zubáča dáme do parného kúpeľa alebo do vriacej vody asi na 12 - 15 minút.
-
2
Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame na kolieska ako uhorku do šalátu. Zemiaky zmiešame so šľahačkou a s vajcami, ochutíme tymianom a soľou a na plechu z nich vytvoríme asi 1 cm vysokú vrstvu tak, aby boli podliate šľahačkou a vajcami. Zemiaky dáme do rúry na 180 stupňov asi na 40 minút podľa hrúbky vrstvy.
-
3
Po upečení by zemiaky mali byť zlatisté. Nakrájame ich do ľubovoľného tvaru a servírujeme so zubáčom.
Diskusia k receptu