Postup
-
1
Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme.
- 2
Dáme do hrnca, pridáme mrkvu, zeler, čierne a nové korenie, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme na veľmi slabom ohni, kým mäso nezmäkne.
- 3
Kurča vyberieme a vývar precedíme. Ryžu prepláchneme, necháme odkvapkať, preložíme do hrnca a zalejeme bujónom.
- 4
Necháme zovrieť, pomiešame, prikryjeme, zmiernime oheň a varíme asi 20 minút.
- 5
Vajcia rozšľaháme a pomaly, za stáleho šľahania pridávame citrónovú šťavu a niekoľko kl bujónu.
- 6
Zmes vajec, citrónovej šťavy a bujónu opatrne nalejeme do zvyšného bujónu s ryžou a varíme 2 minúty na slabom ohni tak, aby sa vajcia nezrazili (tesne pod bodom varu).
- 7
Polievku avgolemono podávame horúcu, okorenenú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu