Avgolemono polievka

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009

Suroviny

7 zrniek
5 zrniek
3,5 l
50 g
2 ks
2 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme.

  2. 2

    Dáme do hrnca, pridáme mrkvu, zeler, čierne a nové korenie, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme na veľmi slabom ohni, kým mäso nezmäkne.

  3. 3

    Kurča vyberieme a vývar precedíme. Ryžu prepláchneme, necháme odkvapkať, preložíme do hrnca a zalejeme bujónom.

  4. 4

    Necháme zovrieť, pomiešame, prikryjeme, zmiernime oheň a varíme asi 20 minút.

  5. 5

    Vajcia rozšľaháme a pomaly, za stáleho šľahania pridávame citrónovú šťavu a niekoľko kl bujónu.

  6. 6

    Zmes vajec, citrónovej šťavy a bujónu opatrne nalejeme do zvyšného bujónu s ryžou a varíme 2 minúty na slabom ohni tak, aby sa vajcia nezrazili (tesne pod bodom varu).

  7. 7

    Polievku avgolemono podávame horúcu, okorenenú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu