Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

redakcia - fotkaredakcia, 4. augusta 2009
Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Suroviny

600 g
50 g
0,5 dl
100 g
20 g
1 dl
20 g
5 g
800 g
1 dl
1




Postup

  1. 1

    Zubáč: Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, obalíme jemne v hladkej múke a pomaly opekáme na oleji do zlatista.

  2. 2

    Smotanové zemiaky: Zemiaky umyjeme a dáme ich uvariť do osolenej vody, potom ich očistíme, nakrájame na kolieska a opečieme na panvici do zlatista. Pridáme tymian, podlejeme šľahačkou a zredukujeme na ohni do zhustnutia.

  3. 3

    Pesto: Bazalku, olivový olej, nastrúhaný parmezán, opečené píniové oriešky, cesnak, soľ a korenie rozmixujeme.

  4. 4

    Náš tip: Redukovanie (z francúzskeho gastronomického výrazu réduire) znamená odparenie tekutiny na určitý menší objem.

Diskusia k receptu

Vymazať
canifer
Chcelo by to viac foto, recept je podla foto iny, ako vyznieva z textu. Mohlo by sa zdat, ze zubac je potrety pestom, no ako z Vasej foto vypliva, ide o rafinovanejsi recept, kde je pesto len akymsi doplnkom, foto receptu by to doriesilo, aby niekto nepokaslal pestom, tak lahodnu chut cisteho zubacieho masa, ktore patri k najvacsim delikatesam z pomedzi vsetkych nasich sladkovovdnych ryb. Doplnte prosim tento recept fotkami, je skoda, aby vysiel na prazdno. Verim, ze ide o jedinecny recept, ktory by bolo skoda nedotiahnut.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia