Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Postup
-
1
Zubáč: Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, obalíme jemne v hladkej múke a pomaly opekáme na oleji do zlatista.
- 2
Smotanové zemiaky: Zemiaky umyjeme a dáme ich uvariť do osolenej vody, potom ich očistíme, nakrájame na kolieska a opečieme na panvici do zlatista. Pridáme tymian, podlejeme šľahačkou a zredukujeme na ohni do zhustnutia.
- 3
Pesto: Bazalku, olivový olej, nastrúhaný parmezán, opečené píniové oriešky, cesnak, soľ a korenie rozmixujeme.
- 4
Náš tip: Redukovanie (z francúzskeho gastronomického výrazu réduire) znamená odparenie tekutiny na určitý menší objem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu