10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, pokvapkáme ich kl citrónovej šťavy a dusíme na miernom ohni asi 5 minút.
- 2
Potom ich vyberieme na pijavý papier. Nožičky odkrojíme a odložíme, klobúčiky nakrájame na väčšie kusy. Na veľkej panvici zohrejeme zvyšok oleja a rastlinného tuku, pridáme kocky hovädzieho vývaru a podusíme.
- 3
Aj nožičky hríbov nakrájame, vložíme do panvice a ešte asi 5 minút podusíme. Napokon prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ďalšie 3 minúty.
- 4
Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme krúžok citróna. Podávame s pečeným alebo duseným mäsom, husacinou či kačacinou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu