Dubákový tanier z Bordeaux

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
5 PL
1/2 ks
30 g
2 PL
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, pokvapkáme ich kl citrónovej šťavy a dusíme na miernom ohni asi 5 minút.

  2. 2

    Potom ich vyberieme na pijavý papier. Nožičky odkrojíme a odložíme, klobúčiky nakrájame na väčšie kusy. Na veľkej panvici zohrejeme zvyšok oleja a rastlinného tuku, pridáme kocky hovädzieho vývaru a podusíme.

  3. 3

    Aj nožičky hríbov nakrájame, vložíme do panvice a ešte asi 5 minút podusíme. Napokon prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ďalšie 3 minúty.

  4. 4

    Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme krúžok citróna. Podávame s pečeným alebo duseným mäsom, husacinou či kačacinou.

Diskusia k receptu