Vyprážaná makrela v cestíčku s ovsenými vločkami

redakcia - fotkaredakcia, 25. júla 2009

Suroviny

3 ks
75 ml
2 ks
180 g
30 g
60 g
300 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a obalíme.

  2. 2

    Nakoniec makrelu obalíme v pripravenej zmesi z ovsených vločiek, soli a korenia. Do roztopenej 1/3 masla pridáme múku a miešame, až kým sa zápražka nespení.

  3. 3

    Primiešame vriacu vodu, postupne maslo, až omáčka zhustne. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a horčicu.

  4. 4

    Dochutíme soľou, korením a vymiešame najemno. Na panvici rozpálime olej, ryby vyprážame 2 až 3 minúty.

  5. 5

    Kúsky makrely naukladáme na podnos, ozdobíme plátkami citróna a petržlenovou vňaťou.

  6. 6

    Podávame s horčicovou omáčkou a s hranolčekmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia