Postup
-
1
Makrelu rozdelíme na porcie. Každý kus obalíme v múke. Filé ponoríme do vymiešaných vajec a obalíme.
- 2
Nakoniec makrelu obalíme v pripravenej zmesi z ovsených vločiek, soli a korenia. Do roztopenej 1/3 masla pridáme múku a miešame, až kým sa zápražka nespení.
- 3
Primiešame vriacu vodu, postupne maslo, až omáčka zhustne. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a horčicu.
- 4
Dochutíme soľou, korením a vymiešame najemno. Na panvici rozpálime olej, ryby vyprážame 2 až 3 minúty.
- 5
Kúsky makrely naukladáme na podnos, ozdobíme plátkami citróna a petržlenovou vňaťou.
- 6
Podávame s horčicovou omáčkou a s hranolčekmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu