Cibuľa červená

Cibuľa červená ako ingrediencia v receptoch:

  • Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept)
  • Kapustovo-cviklový šalát

    Kapustovo-cviklový šalát

    Nedávno sme mali návštevu a dumala som, akú prílohu k zapečenému bravčovému s hubami a napadol ma tento šalát. Návšteve sa robili hrče za ušami a pýtala si rcp. :-). Dnes som ho zopakovala a nafotila,...

  • Marinovaná krkovička (fotorecept)

    Marinovaná krkovička (fotorecept)

    Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.

  • Kuracia pečeň so škvarkami (fotorecept)

    Kuracia pečeň so škvarkami (fotorecept)

    Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej slaniny, červenej kapie a polokyslého jablka. Chutné raňajkové jedlo s francúzskou bagetkou, alebo obedňajšie so slovenskou ryžou, či...

  • Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    Fazuľka so šunkou a s pečenou pablano paprikou (fotorecept)

    V obchode som „narazil“ na menej ako „šesťtýždňovú“ jemnú zelenú fazuľku a ponuku troch druhov pablano paprík (sladké, pikantné a štípľavé). Bolo rozhodnuté. Pripravím kombináciu a pochutíme si. Novinka je iba opečené, olúpané a...

  • Podplamenník podľa mňa (fotorecept)

    Podplamenník podľa mňa (fotorecept)

    Keďže na jarmoku nevedeli koľko majú pýtať za kúsok podplamennika, tak som si upiekla svoj podľa seba. Síce nie je pečený v peci, ale je robený z lásky a chutí ešte lepšie a aj syrový.

  • Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Hovädzí paprikáš s hubami (fotorecept)

    Slovenské paprikáše ma sprevádzajú odjakživa. Kurací bol najlepší v košickej reštaurácii „Baránok“, držkový v motoreste „Eva“ pri obci Figa a z býčich žliaz, budete sa diviť, v bratislavskej záhradnej reštaurácii po ľavej strane cesty zo...

  • Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Šampiňóny na červenej cibuli a zeleri (fotorecept)

    Na čerstvé huby z okolia mojich rodných Košíc si budeme musieť ešte nejaký ten piatok počkať, ale aj z konzervovaných šampiňónov je praženica chutná. Nutričný prínos húb spočíva v ich zložení a vysokom obsahu vlákniny. Obsahujú...

  • Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami (fotorecept)

    Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami (fotorecept)

    Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou cuketkou, sterilizovanými šampiňónmi a shitake hubami. Kto vynechá hustú kyslú smotanu a „šlahetku“, pochutná si na perkelte, ale...

  • Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Zelerovo-jablková nátierka s červenou cibuľou (fotorecept)

    Južná Morava a Slovácko zvlášť, bolo, je a ostane „nafurt“ mojou veľkou láskou. Nielen preto, že tam žije viac ako polovica našej rodiny, ale hlavne preto, že mám na ňu úžasné spomienky a...

  • Kurací pekáč (fotorecept)

    Kurací pekáč (fotorecept)

    Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.

  • Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

    Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

    Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v rúre dozlatista.

  • Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

    Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

    Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, cibuľu, podľa chuti rozmarín a dusíme domäkka.

  • Čalamáda bez sterilizácie (fotorecept)

    Čalamáda bez sterilizácie (fotorecept)

    Túto čalamádu si zamilujete. Jednoduchá príprava, vynikajúca chuť.

  • Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Hliva ustricová na póre a kapii (fotorecept)

    Som ortodoxný vyznávač jedál s hubami, hlavne s čerstvými. Medzi ne patrí aj hliva ustricová, ktorej využitie v posledných desaťročiach enormne narástlo. Nečudujem sa, pretože hliva priaznivo ovplyvňuje krvný tlak, upravuje hladinu cholesterolu,...

  • Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Teplý šalát z lacinato kelu so sladkými zemiakami (fotorecept)

    Variant zostavy ingediencií do studených i teplých šalátov volíme sami, podľa toho, čo nám v jednotlivých kútoch našeho bytu „zavadzia“. Keďže moja „prišahana“ rozhodla, že pokračujeme v chudnutí do plaviek, skombinoval som listový kel...

  • Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Tatarák z húb s domácimi hriankami

    Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme asi 12 minút, dochutíme soľou, korením, pridáme nasekaný tymian a necháme vychladnúť.

  • Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

    Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom

    Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.

  • Maslová ryba s cuketou a paprikovou omáčkou
  • Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

    Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

    Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer. Zrazu nejde len o zasýtenie, ale aj o zábavu, zážitok, posedenie s priateľmi. A je celkom jedno, či...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist