Cibuľa červená

Cibuľa červená ako ingrediencia v receptoch:

  • Hovädzia sviečková s kokosom

    Hovädzia sviečková s kokosom

    Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku nakrájame na malé kocky.

  • Pirohy s dubákovou plnkou (fotorecept)

    Pirohy s dubákovou plnkou (fotorecept)

    Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja, necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme na tenké pláty. Z cesta vyrežeme kocky alebo kruhy s priemerom asi 4 cm, plníme dubákovou zmesou a vidličkou zlepíme.

  • Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

    Kurací šalát s horčicovo-medovým dipom

    Kuracie prsia očistíme a naložíme do jogurtu, čili, soli a korenia. Marinujeme asi 2 hodiny. Potom mäso pečieme na panvici z oboch strán asi 1 minútu a dáme dopiecť do rúry zohriatej na 180 °C asi 10 minút, potom nakrájame na...

  • Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Jemne zaúdené kačacie prsia s jablkovým pyré

    Dobrý obed a večera sú oslavou spoločne stráveného času. O to viac, ak si nimi uctíme sviatočnú príležitosť. Nech vtedy stôl zdobia elegantné doplnky, prím však hrá jedlo, pripravované s láskou, vášňou a fantáziou.

  • Ovčie rebro s tekvicovou penou

    Ovčie rebro s tekvicovou penou

    Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín.

  • Kuracie stehno v paprikovo-kokosovej omáčke
  • Tuniakový burger

    Tuniakový burger

    V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

  • Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme.

  • Papriková raňajková panvica LG (fotorecept)

    Papriková raňajková panvica LG (fotorecept)

    Aj chlapi majú „svoje dni“. Ukážkový variant predstavuje weekend, keď moja krajšia najsamlepšejšia ½ vyrazí so švagrinou na organizované nákupy, niekoľkosto kilometrov za hranice našeho spoločného domova. V to ráno vstanem o ktorej hodine chcem....

  • Cuketové tacos

    Cuketové tacos

    Receptů na zpracování cuket není nikdy dost, tak přináším další inspiraci. Moje recepty a fotografie najdete na blogu https://inkitchenopen. blogspot. cz/

  • Šalát z červenej repy

    Šalát z červenej repy

    Uvaríme si repu, po vychladnutí olúpeme a nastrúhame do misy. K tomu pridáme najemno nakrájanú cibulku, pretlačený cestak, postrúhané biele tofu, najemno nasekané sterilizované šampiňóny, korenie, soľ, bylinky.

  • Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti. Plameň stíšime na polovicu a pražíme ďalej, až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.

  • Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky (fotorecept)

    Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky (fotorecept)

    Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a či „len“ so sledovaním štíhlej línie. Inšpiráciou pre mňa bola kniha MUDr. Steven R. Gundry-ho „The Plant Paradox...

  • Steak s grilovaným hermelínom na šaláte
  • Kuracina s tekvicou a zeleninou

    Kuracina s tekvicou a zeleninou

    Šošovica, špenát a tekvica sa skvelo hodia ako príloha k ľahkej a perfektne dochutenej kuracinke.

  • Držková polievka

    Držková polievka

    Tento recept mám od svojej mamy, tá všetko robila v podstate od oka a chuti, a preto sem pridávam recept s približnými množstvami ingrediencií.

  • Fusilli s pečeným karfiolom a chrumkavou posýpkou

    Fusilli s pečeným karfiolom a chrumkavou posýpkou

    Inšpirácia z časopisu Apetit.

  • Letný šalát

    Letný šalát

    Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú chuť a nádych.

  • Kuracie prsia so špenátovou prílohou

    Kuracie prsia so špenátovou prílohou

    Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť. Ak máte radi sladkú chuť, pridajte hrozienka alebo sušené brusnice.

  • Rukolový šalát s flank steakom

    Rukolový šalát s flank steakom

    V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy, vložíme mäso a necháme marinovať. Najlepšie cez noc.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist