Cícerový šalát so sušenými paradajkami
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, včera 18:00
Foto: Shutterstock
Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s mäsom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Môžeme použiť konzervovaný alebo sušený cícer. Konzervovaný opláchneme a necháme uschnúť. Sušený namočíme na noc, vodu zlejeme, zalejeme čistou vodou a varíme domäkka, potom osolíme. Varíme bez pokrievky, uvarený cícer zlejeme a necháme vychladnúť.
- 2
Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme. Cesnak a cibuľu ošúpeme, cesnak nastrúhame a cibuľu nakrájame nadrobno. Sušené paradajky nakrájame nahrubo.
- 3
V mise zmiešame cícer, petržlenovú vňať, cesnak, sušené paradajky a cibuľu. Vyžmýkame na ne šťavu z citróna. Pridáme olivový olej a dochutíme soľou a korením. Všetko spolu dobre premiešame a šalát necháme odstáť minimálne hodinu.
Tiež cícerový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu