Cícerový šalát
Cícerový šalát

Cícerový šalát so sušenými paradajkami

Jarmila Horváthová
magazín Varecha, piatková príloha denníka Pravda, včera 18:00
Cícerový šalát so sušenými paradajkami
Foto: Shutterstock

Z cícera sa dajú urobiť chutné jedlá, ktoré sú aj sýte, takže nahradia pokrmy s mäsom.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (alebo sušený)
1 hrsť
1 strúčik
1 ks
70 g
z 1 citróna
1 PL




Postup

  1. 1

    Môžeme použiť konzervovaný alebo sušený cícer. Konzervovaný opláchneme a necháme uschnúť. Sušený namočíme na noc, vodu zlejeme, zalejeme čistou vodou a varíme domäkka, potom osolíme. Varíme bez pokrievky, uvarený cícer zlejeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a nasekáme. Cesnak a cibuľu ošúpeme, cesnak nastrúhame a cibuľu nakrájame nadrobno. Sušené paradajky nakrájame nahrubo.

  3. 3

    V mise zmiešame cícer, petržlenovú vňať, cesnak, sušené paradajky a cibuľu. Vyžmýkame na ne šťavu z citróna. Pridáme olivový olej a dochutíme soľou a korením. Všetko spolu dobre premiešame a šalát necháme odstáť minimálne hodinu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia