Bravčové rebierka
Bravčové rebierka

Údené rebierka s kyslou kapustou a klobásou

jarroasi - bez fotkyjarroasi, 4. októbra 2024

Pôvodne som chcel robiť koložvársku kapustu, ale spomenul som si z detstva na podobný recept ako mi robila moja mama.

4
porcie
15 minút
príprava
135 minút
na 150 °C

Suroviny

3-4 ks väčšie
500 g
1 kg
200 g domáca
1 PL domáca
1 PL
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Poriadne vymastiť masťou plech alebo jenskú misu. Potom do plechu na dno poukladať jednu vrstvu zemiakov nakrájaných na kolieska, osoliť, okoreniť.

  2. 2

    Rebierka umyť, osušiť a jednotlivo nakrájať, poukladať ich na zemiaky po celom plechu. Na poukladané rebierka dať cibuľu nakrájanú na mesiačiky, ja tie mesiačiky ešte rozdelím prstami na menšie kúsky.

  3. 3

    Na túto vrstvu poukladať klobásu pokrájanú na kolieska. Kyslú kapustu aspoň dvakrát opláchnuť vodou, aby nebola príliš kyslá. potom kapustu rozložiť navrch po celom plechu.

  4. 4

    Napokon, keď je pekne vrstva kapusty uložená posypať červenou paprikou a okoreniť. Prikryť alobalom alebo druhým plechom.

  5. 5

    Dusiť v rúre na 150 °C 2 hodiny, potom odokryť a na 15 minút ešte na tejto teplote zapiecť, aby mala kapusta peknú bledohnedú farbu. Podávať s chlebom. Je to typické jesenno-zimné jedlo.

Diskusia k receptu

chemik
Hlavně oceňuji, že je to typické chlapské jídlo a pivo nesmí chybět!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia