Údené rebierka s kyslou kapustou a klobásou
Pôvodne som chcel robiť koložvársku kapustu, ale spomenul som si z detstva na podobný recept ako mi robila moja mama.
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Poriadne vymastiť masťou plech alebo jenskú misu. Potom do plechu na dno poukladať jednu vrstvu zemiakov nakrájaných na kolieska, osoliť, okoreniť.
- 2
Rebierka umyť, osušiť a jednotlivo nakrájať, poukladať ich na zemiaky po celom plechu. Na poukladané rebierka dať cibuľu nakrájanú na mesiačiky, ja tie mesiačiky ešte rozdelím prstami na menšie kúsky.
- 3
Na túto vrstvu poukladať klobásu pokrájanú na kolieska. Kyslú kapustu aspoň dvakrát opláchnuť vodou, aby nebola príliš kyslá. potom kapustu rozložiť navrch po celom plechu.
- 4
Napokon, keď je pekne vrstva kapusty uložená posypať červenou paprikou a okoreniť. Prikryť alobalom alebo druhým plechom.
- 5
Dusiť v rúre na 150 °C 2 hodiny, potom odokryť a na 15 minút ešte na tejto teplote zapiecť, aby mala kapusta peknú bledohnedú farbu. Podávať s chlebom. Je to typické jesenno-zimné jedlo.
Tiež bravčové rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu