Ryžové placky
Ryžové placky

Ryžové fajitas s kuracím mäsom

ryzasos - fotkaRyža SOS, 27. augusta 2024. Komerčný recept.
Ryžové fajitas s kuracím mäsom
Foto: ryzasos

Hľadáte inovatívny spôsob, ako si vychutnať Tex-Mex kuchyňu? Ryžové fajitas sú dokonalým riešením. Vyskúšajte ich s ryžou SOS Long.
Zdroj: Arroz SOS

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
1 ks
1 ks
2 ks
375 g
450 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici na stredne vysokej teplote zohrejte kvapku olivového oleja. Pridajte ryžu SOS Long a zľahka orestujte. Potom pridajte dvojnásobné množstvo vody, dochuťte soľou a mletým čiernym korením a priveďte do varu. Znížte oheň a nechajte ryžu variť na strednom ohni 11-13 minút, kým sa neabsorbuje všetka voda. Odstráňte zo sporáku a nechajte odpočívať.

  2. 2

    V miske zmiešajte nakrájané paradajky, červenú cibuľu a nasekaný koriander. Pridajte šťavu z jednej limetky a štipku soli. Dobre premiešajte a odložte do chladničky, aby sa chute spojili.

  3. 3

    V druhej miske zmiešajte grécky jogurt so šťavou z druhej limetky, trochou nasekaného koriandra a štipkou soli. Dobre premiešajte a odložte do chladničky.

  4. 4

    Vezmite polovicu uvarenej ryže a dobre ju roztlačte, aby z nej vzniklo cesto. Vytvorte veľkú guľu a rozdeľte ju na porcie asi 50 gramov. Každú porciu vyrovnajte medzi dvoma listami papiera na pečenie pomocou taniera a vytvorte tenké tortilly.

  5. 5

    Zohrejte panvicu na strednom ohni a ryžové tortilly jednu po druhej ohrievajte. Každú stranu opekajte asi minútu, kým jemne nezhnedne.

  6. 6

    Na panvici opečte ma prúžky pokrájané kuracie prsia, kým nie sú hotové. Dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  7. 7

    Na každú tortillu pridajte lyžicu ryže, kuracie mäso, paradajkovú salsu, avokádo a jogurtovú omáčku. Podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia