Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má
príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť. Šalát je výborný aj na Zobraziť celý popisSkvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má
príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť. Šalát je výborný aj na teplo, aj na studeno. Recept pre vás pripravila Klára, s Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
1/2 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 a 1/2 ČL |
|
Dresing: | |
4 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
100 g pražené |
|
60 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
250 g hnedej ryže SOS dobre prepláchnite a uvarte domäkka podľa pokynov na obale, potom ju popučte vidličkou.
- 2
Rúru predhrejte na 200 stupňov. Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte 1/2 menšieho karfiolu rozdeleného na ružičky, 4 mrkvy nakrájané na šikmé polkruhy a 1 veľkú červenú cibuľu nakrájanú na kolieska.
- 3
Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja, po 1 lyžičke mletej rasce, mletého koriandra, údenej papriky, 1/2 lyžičky kurkumy a 1a ½ lyžičky soli. Zmes primiešajte k zelenine a pečte 25 minút.
- 4
Pripravte dresing: Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice jablčného octu, lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu medu, soľ a korenie.
- 5
Do veľkej misy vložte uvarenú ryžu, 100 g pražených kešu orechov, 60 g sušených brusníc, 50 g šalátových listov a 100 g rozmrvenej fety. Zľahka premiešajte so zálievkou a nakoniec pridajte opečenú zeleninu.
Tiež ryžový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu