Ryžový šalát
Ryžový šalát

Šalát s ryžou a pečenou zeleninou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 4. februára 2025. Komerčný recept.
Šalát s ryžou a pečenou zeleninou
Foto: ryzasos

Skvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť. Šalát je výborný aj na Zobraziť celý popisSkvelým základom tohto šalátu je hnedá ryža SOS Brown, ktorá má príjemnú a pevnú štruktúru a orieškovú chuť. Šalát je výborný aj na teplo, aj na studeno. Recept pre vás pripravila Klára, s Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni

6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
1/2 ks
4 ks
1 ks
4 PL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 a 1/2 ČL
Dresing:
4 PL
2 PL
1 PL
1 PL
Na ozdobenie:
100 g pražené
60 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    250 g hnedej ryže SOS dobre prepláchnite a uvarte domäkka podľa pokynov na obale, potom ju popučte vidličkou.

  2. 2

    Rúru predhrejte na 200 stupňov. Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte 1/2 menšieho karfiolu rozdeleného na ružičky, 4 mrkvy nakrájané na šikmé polkruhy a 1 veľkú červenú cibuľu nakrájanú na kolieska.

  3. 3

    Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja, po 1 lyžičke mletej rasce, mletého koriandra, údenej papriky, 1/2 lyžičky kurkumy a 1a ½ lyžičky soli. Zmes primiešajte k zelenine a pečte 25 minút.

  4. 4

    Pripravte dresing: Zmiešajte 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice jablčného octu, lyžicu citrónovej šťavy, lyžicu medu, soľ a korenie.

  5. 5

    Do veľkej misy vložte uvarenú ryžu, 100 g pražených kešu orechov, 60 g sušených brusníc, 50 g šalátových listov a 100 g rozmrvenej fety. Zľahka premiešajte so zálievkou a nakoniec pridajte opečenú zeleninu.

Diskusia k receptu