Recepty, kde je cesnak
	
       
 
	          
	            Šampiňónový guláš 
	          
  Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie.  Dá sa z nich pripraviť všeličo.  Čo tak... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pečené zemiaky so sušenou slaninou a šalátom
	          
 Pečené zemiaky, to je dobrota vždy. Vyskúšajte skvelú kombináciu so sušenou šunkou....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kórejské tofu s jazmínovou ryžou
	          
 Hľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni?...
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
	          
  Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku,  pridáme na rezance nakrájané kuracie... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
	          
  Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny,  keď nemáte veľa času a chcete si... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kuracie lýtka na zelenine 
	          
 Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zapekaná šošovica so zeleninou
	          
  Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Brokolicový krém s domácimi krutónmi
	          
  Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Fazuľkový šalát s bryndzou 
	          
  Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto.  Sú ľahké,  nezaťažia telo a chutia... 
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Jednoduchá marinovaná ryba 
	          
 V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch 
	          
  Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené.  Obyčajne s nimi nie je veľa... 
        
      
    
	
       
  
	          
	            Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare 
	          
  Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne.  Pre všetkých,  ktorí... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Ryža s artičokmi
	          
 Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou
	          
  Nevedela som čo variť,  tak som urobila toto z toho,  čo bolo doma.  
A... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pečené bataty plnené fazuľou
	          
 Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Ryža s kurkumou a so zeleninou
	          
 Kurkumová ryža je jedno z tých jedál, ktoré si zamilujete kvôli jej farbe, aróme a chuti....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Sicílska caponata  
	          
  Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám.... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou 
	          
  Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky... 
        
      
    
	
	
       
 
	          
	            Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami 
	          
  Umytú rozobratú brokolicu varím v 2 hrncoch.  V jednom v osolenej vode iba hlávky.  V... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Jednoduchá ryža s tuniakom
	          
 Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s 
maximálnym využitím toho, čo máte doma....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
	          
 Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Restovaná ryža s kuracím mäsom
	          
 Rýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo 
odpadu....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
	          
 Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Glazovaná platesa (halibut)
	          
  Chutná morská ryba,  ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov.  Má dosť výraznú rybaciu vôňu... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
	          
 Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Sviečková na smotane 
	          
  Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. 
Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou. 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Citrusový dresing na ľadový šalát 
	          
  Pred nejakým časom v jednej kuchárskej relácii tento dresing predviedla šéfkuchárka Cornelia Poletto.  Zaujal ma, ... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo 
	          
  Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom.  Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Šošovicový prejt s pšenom 
	          
 Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Kórejský šalát z mungo výhonkov
	          
  Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. 
V kastróle privedieme do varu osolenú vodu,  vložíme... 
        
      
    
	
       
 
	          
	            Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
	          
 V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok....
        
      
    
	
       
 
	          
	            Divina špikovaná koreňovou zeleninou 
	          
  Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky,  ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly.... 
        
      
      

Šampiňónový guláš
Huby sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Dá sa z nich pripraviť všeličo. Čo tak...

Pečené zemiaky so sušenou slaninou a šalátom
Pečené zemiaky, to je dobrota vždy. Vyskúšajte skvelú kombináciu so sušenou šunkou....

Kórejské tofu s jazmínovou ryžou
Hľadáte recept s tofu, ktorý je zdravý, rýchly, plný chuti a zvládnete ho raz-dva aj po dlhom dni?...

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom
Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si...

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Zapekaná šošovica so zeleninou
Lahodná vegetariánska zmes zapečená pod zemiakovým pyré je inšpirovaná anglickou klasikou shepherd ́s pie.

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Kuracie stehná na zelenine a zemiakoch
Jedlá pripravované v jednom hrnci alebo pekáči sú stále obľúbené. Obyčajne s nimi nie je veľa...
 
 Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Špenátová roláda s bryndzovo-syrovou plnkou
Nevedela som čo variť, tak som urobila toto z toho, čo bolo doma. A...

Pečené bataty plnené fazuľou
Pečené sladké zemiaky sú dobré samy osebe. My sme k nim pridali fazuľu v paradajkovej omáčke....

Ryža s kurkumou a so zeleninou
Kurkumová ryža je jedno z tých jedál, ktoré si zamilujete kvôli jej farbe, aróme a chuti....

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Jednoduchá brokolicová polievka so syrovými haluškami
Umytú rozobratú brokolicu varím v 2 hrncoch. V jednom v osolenej vode iba hlávky. V...

Jednoduchá ryža s tuniakom
Tento recept na tuniakovo-ryžový pokrm je perfektným riešením, keď si chcete pripraviť chutnú večeru bez starostí a s maximálnym využitím toho, čo máte doma....

Dhal z fazule mungo s listovým špenátom
Dhal je úžasné strukovinové jedlo. Varí sa často z lúpanej fazule mungo ako očistné jedlo....

Restovaná ryža s kuracím mäsom
Rýchle recepty zo "zbytkov" v chladničke by sme potrebovali všetci. Nielenže tak ušetríte peniaze, ale aj znížite množstvo odpadu....

Zeleninové karí s jazmínovou ryžou
Na tento recept nepotrebujete žiadne exotické ingrediencie a všetko potrebné naň nakúpite aj v obyčajných potravinách....

Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu...

Pasta alla Norma (cestoviny s paradajkovou omáčkou a baklažánom)
Jedna zo sicílskych kulinárskych klasík....

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.

Citrusový dresing na ľadový šalát
Pred nejakým časom v jednej kuchárskej relácii tento dresing predviedla šéfkuchárka Cornelia Poletto. Zaujal ma, ...

Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo
Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú...

Šošovicový prejt s pšenom
Tento recept som vyskúšala prvýkrát pred niekoľkými rokmi. A keďže chutnal, tak ho raz za čas urobím....

Kórejský šalát z mungo výhonkov
Mungo výhonky dôkladne prepláchneme pod prúdom studenej vody. V kastróle privedieme do varu osolenú vodu, vložíme...

Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok....

Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....
 Suroviny
Suroviny Mäso
Mäso Zelenina+ strukoviny
Zelenina+ strukoviny Ovocie
Ovocie Mliečne +syry
Mliečne +syry Cestoviny +prílohy
Cestoviny +prílohy Ryby
Ryby Huby
Huby Orechy+ semienka
Orechy+ semienka Bylinky+ koreniny
Bylinky+ koreniny Sladkosti+ pochutiny
Sladkosti+ pochutiny Tekutiny
Tekutiny Oleje
Oleje