Cícerový šalát s restovaným lososom
Jednoduchý a rýchly recept od Marcela Ihnačáka.
Zdroj: Kuchyňa Lidla
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 filety |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 240 g (v náleve) |
|
| 1 ks |
|
| 2 stonky |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 strúčik |
|
| čerstvá |
|
| čerstvá |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Umyté a osušené filety lososa stiahneme z kože, ochutíme soľou, korením a opekáme na rozohriatej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Stiahneme z ohňa, na obidve filety položíme plátok masla, pokvapkáme šťavou z ½ citróna a necháme odpočinúť.
- 2
Cícer scedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. V miske ho zmiešame s očistenou zeleninou (šalotkou, zelerom, paprikou, paradajkami) nakrájanou na drobno, nastrúhaným strúčikom cesnaku, soľou, korením, olivovým olejom a nasekanými čerstvými bylinkami.
- 3
Do stredu taniera naservírujeme porciu šalátu, naň položíme filetu lososa, dozdobíme smotanou a lístkami bazalky.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu