Fazuľové fašírky
Fazuľové fašírky

Chrumkavé fazuľové karí fašírky

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 11:54

Kombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je ochutený aromatickým korením ako karí, tymian, paprika, chilli či kurkuma. Zmes sa obaľuje v Zobraziť celý popisKombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je ochutený aromatickým korením ako karí, tymian, paprika, chilli či kurkuma. Zmes sa obaľuje v strúhanke a vypráža do chrumkava. Výsledkom sú voňavé, pikantné a chutné fašírky vhodné ako hlavné jedlo, príloha alebo snack s dipom.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
80 g
600 ml
1 ks biela
3 strúčiky
40 g
2 PL
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL
podľa chuti (čerstvé)
1 ČL
3 PL
5 PL
Na vyprážanie:
200 ml



Postup

  1. 1

    Fazuľu mungo a azuki prepláchneme a namočíme aspoň na 4 hodiny alebo cez noc. Potom varíme vo vode do mäkka (cca 25–30 minút). Scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a maslo. Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Prisypeme všetky koreniny (karí, kurkumu, papriku, čierne a nové korenie, tymian, chilli) a premiešame.

  3. 3

    Uvarenú fazuľu dáme do misy a roztlačíme alebo krátko pulzne rozmixujeme tak, aby časť zostala v kusoch. Primiešame restovanú cibuľu s koreninami, pridáme múku a podľa chuti dosolíme. Vznikne tvarovateľná hmota. Ak by bola príliš riedka, pridáme ešte trochu múky alebo strúhanky.

  4. 4

    Z hmoty vytvarujeme malé fašírky alebo placky. Každú fašírku obalíme v strúhanke. Na panvici rozohrejeme olej a fašírky vyprážame do zlatohneda z oboch strán (cca 3–4 minúty každú stranu). Ukladáme na papierový obrúsok.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavé fašírky, inspirativní, díky za receptík.
ellie17
@haji (16.10.2025 14:54)

Ďakujem, teší ma, že ťa recept inšpiroval! 😊 Dúfam, že fašírky budú chutiť.