Chrumkavé fazuľové karí fašírky
Kombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je ochutený aromatickým korením ako karí, tymian, paprika, chilli či kurkuma. Zmes sa obaľuje v Zobraziť celý popisKombinácia mungo a azuki fazule vytvára výživný základ, ktorý je ochutený aromatickým korením ako karí, tymian, paprika, chilli či kurkuma. Zmes sa obaľuje v strúhanke a vypráža do chrumkava. Výsledkom sú voňavé, pikantné a chutné fašírky vhodné ako hlavné jedlo, príloha alebo snack s dipom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
80 g |
|
80 g |
|
600 ml |
|
1 ks biela |
|
3 strúčiky |
|
40 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti (čerstvé) |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
5 PL |
|
Na vyprážanie: | |
200 ml |
|
Postup
-
1
Fazuľu mungo a azuki prepláchneme a namočíme aspoň na 4 hodiny alebo cez noc. Potom varíme vo vode do mäkka (cca 25–30 minút). Scedíme a necháme vychladnúť.
- 2
Na panvici rozohrejeme 2 PL oleja a maslo. Orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme. Prisypeme všetky koreniny (karí, kurkumu, papriku, čierne a nové korenie, tymian, chilli) a premiešame.
- 3
Uvarenú fazuľu dáme do misy a roztlačíme alebo krátko pulzne rozmixujeme tak, aby časť zostala v kusoch. Primiešame restovanú cibuľu s koreninami, pridáme múku a podľa chuti dosolíme. Vznikne tvarovateľná hmota. Ak by bola príliš riedka, pridáme ešte trochu múky alebo strúhanky.
- 4
Z hmoty vytvarujeme malé fašírky alebo placky. Každú fašírku obalíme v strúhanke. Na panvici rozohrejeme olej a fašírky vyprážame do zlatohneda z oboch strán (cca 3–4 minúty každú stranu). Ukladáme na papierový obrúsok.
Tiež fazuľové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, teší ma, že ťa recept inšpiroval! 😊 Dúfam, že fašírky budú chutiť.