Krémová tekvicová polievka
Polievka z maslovej tekvice alebo hokkaido.
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetku zeleninu očistíme a pokrájame. Tekvicu maslovú bez šupky bez semienok. Ak použijeme tekvicu hokaido, pokrájame ju so šupkou bez semienok.
- 2
Všetku zeleninu dáme do hrnca, pridáme čili a soľ, varíme v malom množstve vody domäkka. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 3
Ak je polievka veľmi hustá, pridáme vodu podľa potreby a ešte chvíľku povaríme. Podľa potreby ešte dosolíme a polejeme tekvicovým olejom.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu