Krémové rizoto s lesnými hríbmi a pažítkou
Jemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou. Maslo mu dodá bohatú chuť a hríby výrazné arómy. Ideálne ako Zobraziť celý popisJemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou. Maslo mu dodá bohatú chuť a hríby výrazné arómy. Ideálne ako hlavné bezmäsité jedlo alebo príloha.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (napr. arborio, guľatozrná) |
|
30 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
3 strúčiky |
|
150 ml |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
700 ml |
|
Postup
-
1
Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme 15 minút napučať. Potom ich scedíme, výluh si odložíme.
- 2
Cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pažítku nakrájame na jemno.
- 3
V hrnci roztopíme polovicu masla. Orestujeme cesnak krátko (cca 30 sekúnd), pridáme ryžu a miešame, kým sa obalí maslom.
- 4
Pridáme namočené hríby a premiešame. Pomaly prilievame výluh z hríbov a neskôr aj vývar, vždy po častiach, kým ryža tekutinu vsiakne.
- 5
Po cca 15–18 minútach, keď je ryža krémová a mäkká na zahryznutie, vmiešame smotanu, zvyšok masla, soľ a biele korenie.
- 6
Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a premiešame.
- 7
Podávame horúce, môžeme dozdobiť extra pažítkou.
Tiež hubové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu