Hubové rizoto
Hubové rizoto

Krémové rizoto s lesnými hríbmi a pažítkou

ellie17 - bez fotkyellie17, dnes 12:03

Jemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou. Maslo mu dodá bohatú chuť a hríby výrazné arómy. Ideálne ako Zobraziť celý popisJemné krémové rizoto zo sušených lesných hríbov, dochutené cesnakom, pažítkou a smotanou. Maslo mu dodá bohatú chuť a hríby výrazné arómy. Ideálne ako hlavné bezmäsité jedlo alebo príloha.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (napr. arborio, guľatozrná)
30 g
200 ml
50 g
3 strúčiky
150 ml
2 PL
podľa chuti
1/2 ČL
700 ml



Postup

  1. 1

    Sušené hríby zalejeme horúcou vodou a necháme 15 minút napučať. Potom ich scedíme, výluh si odložíme.

  2. 2

    Cesnak očistíme a nasekáme nadrobno. Pažítku nakrájame na jemno.

  3. 3

    V hrnci roztopíme polovicu masla. Orestujeme cesnak krátko (cca 30 sekúnd), pridáme ryžu a miešame, kým sa obalí maslom.

  4. 4

    Pridáme namočené hríby a premiešame. Pomaly prilievame výluh z hríbov a neskôr aj vývar, vždy po častiach, kým ryža tekutinu vsiakne.

  5. 5

    Po cca 15–18 minútach, keď je ryža krémová a mäkká na zahryznutie, vmiešame smotanu, zvyšok masla, soľ a biele korenie.

  6. 6

    Nakoniec pridáme nasekanú pažítku a premiešame.

  7. 7

    Podávame horúce, môžeme dozdobiť extra pažítkou.

Diskusia k receptu