Cestoviny so syrovou omáčkou
Cestoviny so syrovou omáčkou

Cestoviny s nivovou omáčkou, brokolicou a so špenátom

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 12:39

Krémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva. Zapracovaná smotana a parmezán dodajú omáčke jemnosť, cesnak a čierne Zobraziť celý popisKrémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva. Zapracovaná smotana a parmezán dodajú omáčke jemnosť, cesnak a čierne korenie zas aromatický nádych. Jedlo je sýte, ale bez mäsa, vhodné aj pre milovníkov zeleninových a syrových jedál.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (napr. penne, fusilli)
250 g
150 g čerstvý
120 g
200 ml
2 PL
40 g nastrúhaný
2 strúčiky
1/2 ČL
podľa chuti



Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody podľa návodu (cca 8–10 minút). Zlejeme, ale trochu vody si môžeme nechať bokom. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme v osolenej vode 4–5 minút, potom zlejeme.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme (cca 30 sekúnd). Prisypeme čerstvý špenát a podusíme ho 2–3 minúty. Prilejeme smotanu, pridáme na kúsky nalámanú nivu a necháme rozpustiť pri miernom ohni. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Vmiešame brokolicu a uvarené cestoviny. Ak treba, pridáme trochu vody z cestovín na zjemnenie konzistencie. Posypeme strúhaným parmezánom a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme krátko odstáť.

Diskusia k receptu