Cestoviny s nivovou omáčkou, brokolicou a so špenátom
Krémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva. Zapracovaná smotana a parmezán dodajú omáčke jemnosť, cesnak a čierne Zobraziť celý popisKrémové cestoviny so zmesou duseného špenátu, uvarenej brokolice a výraznej chuti syra niva. Zapracovaná smotana a parmezán dodajú omáčke jemnosť, cesnak a čierne korenie zas aromatický nádych. Jedlo je sýte, ale bez mäsa, vhodné aj pre milovníkov zeleninových a syrových jedál.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (napr. penne, fusilli) |
|
250 g |
|
150 g čerstvý |
|
120 g |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
40 g nastrúhaný |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody podľa návodu (cca 8–10 minút). Zlejeme, ale trochu vody si môžeme nechať bokom. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme v osolenej vode 4–5 minút, potom zlejeme.
- 2
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme pretlačený cesnak a krátko orestujeme (cca 30 sekúnd). Prisypeme čerstvý špenát a podusíme ho 2–3 minúty. Prilejeme smotanu, pridáme na kúsky nalámanú nivu a necháme rozpustiť pri miernom ohni. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Vmiešame brokolicu a uvarené cestoviny. Ak treba, pridáme trochu vody z cestovín na zjemnenie konzistencie. Posypeme strúhaným parmezánom a premiešame. Odstavíme z ohňa a necháme krátko odstáť.
Tiež cestoviny so syrovou omáčkou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu