Vidiecka zeleninová polievka s cviklou a paradajkovým základom
Výdatná, korenistá polievka plná koreňovej zeleniny, cvikly a paradajkového pretlaku. Kombinácia rasce, bobkového listu, nového korenia a papriky jej dodá tradičnú chuť ako Zobraziť celý popisVýdatná, korenistá polievka plná koreňovej zeleniny, cvikly a paradajkového pretlaku. Kombinácia rasce, bobkového listu, nového korenia a papriky jej dodá tradičnú chuť ako z vidieka. Vhodná ako ľahký obed alebo večera, najmä v chladnejšom období.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 80 g |
|
| 3 strúčiky |
|
| 60 g |
|
| 2 PL |
|
| 1,2 l |
|
| podľa chuti |
|
| 1/2 ČL |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Mrkvu, zeler, petržlen, kaleráb, cviklu a papriku ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak pretlačíme alebo nasekáme.
- 2
V hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu a restujeme 2–3 minúty. Potom pridáme pretlačený cesnak a krátko premiešame. Prisypeme mletú červenú papriku, mletú rascu a celú rascu. Premiešame, aby sa koreniny uvoľnili, ale nespálili. Pridáme všetku nakrájanú zeleninu, premiešame a restujeme 3–4 minúty.
- 3
Zalejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak, celé nové korenie, bobkový list, soľ a čierne korenie. Privedieme k varu. Varíme na miernom ohni 25–30 minút, kým je zelenina mäkká. Priebežne premiešame a podľa potreby dochutíme.
- 4
Podávame samotné alebo s krajcom chleba. Môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu